Η μαμά Χρύσα προτείνει Γαρίδες. Τη δική της συνταγή!!!
Γαρίδες με ντομάτα, γλυκό κρασί και γλυκάνισο είναι δική μου συνταγή που τη μαγειρεύω χρόνια και αρέσει πολύ σε όλους μας για την υπέροχη γεύση της και τα καταπληκτικά αρώματα!!!!!
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε συνέχεια. Όταν μαλακώσουν ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα, το νερό, το μαϊντανό, το μάραθο, το γλυκάνισο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά περίπου. Να έχει μείνει με λίγη σάλτσα γιατί όταν θα ρίξουμε τις γαρίδες θα πρέπει να σιγοβράσει το φαγητό μας μόνο 5-8 λεπτά για να παραμείνουν μαλακές οι γαρίδες μας. Το πολύ βράσιμο τις σκληραίνει. Το φαγητό μας πρέπει να μείνει με πολύ δεμένη σάλτσα.
Γαρίδες με ντομάτα, γλυκό κρασί και γλυκάνισο είναι δική μου συνταγή που τη μαγειρεύω χρόνια και αρέσει πολύ σε όλους μας για την υπέροχη γεύση της και τα καταπληκτικά αρώματα!!!!!
Τα υλικά μας:
Για 4 μερίδες- 500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
- 1/2 κούπα λάδι
- 3/4 κούπας γλυκό κόκκινο κρασί
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κουτί ντομάτες κομμένες ή 4 φρέσκες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
- 1 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3/4 κούπας μάραθο ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα γλυκάνισο τριμμένο
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- αλάτι και πιπέρι
- 1 κούπα νερό
- 2 κούπες ρύζι κίτρινο
Πως μαγειρεύουμε τις γαρίδες:
Βράζουμε το ρύζι σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Να μη μας παραβράσει. Ίσα που να μαλακώσει. Κατόπιν το σουρώνουμε. Βάζουμε στην κατσαρόλα να λιώσει 3 κουταλιές βιτάμ (εάν νηστεύουμε, διαφορετικά βάζουμε βούτυρο) και ρίχνουμε το ρύζι, ανακατώνουμε καλά γρήγορα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σκεπάζουμε το ρύζι με πετσέτα μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε συνέχεια. Όταν μαλακώσουν ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα, το νερό, το μαϊντανό, το μάραθο, το γλυκάνισο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά περίπου. Να έχει μείνει με λίγη σάλτσα γιατί όταν θα ρίξουμε τις γαρίδες θα πρέπει να σιγοβράσει το φαγητό μας μόνο 5-8 λεπτά για να παραμείνουν μαλακές οι γαρίδες μας. Το πολύ βράσιμο τις σκληραίνει. Το φαγητό μας πρέπει να μείνει με πολύ δεμένη σάλτσα.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου