Η μαμά Χρύσα προτείνει:
Αρνάκι φρικασέ με αγκινάρες για να γλείφουμε τα δάχτυλά μας!!!!!
Μια συνταγή γραμμένη από την κόρη μου!!!!
Το φρικασέ δεν το έτρωγα ποτέ στο σπίτι μου μέχρι που το γεύτηκα σε μια γιαγιά κι εκεί ανακάλυψα ότι το μυστικό είναι να φτιάχνεται όσο πιο απλά γίνεται και χωρίς ξερό κρεμμύδι. Το ξερό κρεμμύδι χαλάει όλη τη γεύση, το κάνει βαρύ και το ίδιο ισχύει για τη μαγειρίτσα. Μιας και το έφτιαξα σήμερα και τράβηξα και φωτογραφίες (αν και το αρνί μου βγήκε πιο μαλακό από ότι περίμενα και κόπηκε σε μικρά κομματάκια στο μαγείρεμα, ήταν πολύ νόστιμο και μου άρεσε έτσι) είπα να γράψω και τη συνταγή εδώ. Φυσικά μπορεί να γίνει και με άλλα κρέατα όπως χοιρινό.
Πως το μαγειρεύουμε:
Αρνάκι φρικασέ με αγκινάρες για να γλείφουμε τα δάχτυλά μας!!!!!
Μια συνταγή γραμμένη από την κόρη μου!!!!
Το φρικασέ δεν το έτρωγα ποτέ στο σπίτι μου μέχρι που το γεύτηκα σε μια γιαγιά κι εκεί ανακάλυψα ότι το μυστικό είναι να φτιάχνεται όσο πιο απλά γίνεται και χωρίς ξερό κρεμμύδι. Το ξερό κρεμμύδι χαλάει όλη τη γεύση, το κάνει βαρύ και το ίδιο ισχύει για τη μαγειρίτσα. Μιας και το έφτιαξα σήμερα και τράβηξα και φωτογραφίες (αν και το αρνί μου βγήκε πιο μαλακό από ότι περίμενα και κόπηκε σε μικρά κομματάκια στο μαγείρεμα, ήταν πολύ νόστιμο και μου άρεσε έτσι) είπα να γράψω και τη συνταγή εδώ. Φυσικά μπορεί να γίνει και με άλλα κρέατα όπως χοιρινό.
Η Μαμά προσθέτει:
Το αρνάκι φρικασέ μπορεί να γίνει και με τρυφερές αγκινάρες παραλείποντας μόνο το μαρούλι.
Υλικά:
- 1 κιλό μπούτι αρνί σε μερίδες
- 1 κούπα άνηθο ή μάραθο ή και τα δυο, ψιλοκομμένο
- 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια χλωρά
- 1 μαρούλι (ή 10 αγκιναρούλες)
- ελαιόλαδο (περίπου μισή κούπα)
- 2 αυγά
- αλάτι, πιπέρι
- χυμό ενός μεγάλου λεμονιού
11 σχόλια :
ΕΜΕΝΑ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ Η ΣΥΓΧΩΡΕΜΕΝΗ ΤΟ ΦΙΑΧΝΕ ΠΙΟ ΑΠΛΟ=ΧΩΡΙΣ ΜΑΡΟΥΛΙ!ΣΕ ΒΕΒΑΙΩ ΗΤΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΣΤΙΜΟ!ΚΑΙ ΚΤΥΠΟΥΣΕ ΕΝΑ ΑΥΓΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΜΕ ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ!ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΥ!ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΓΡΙΑ ΧΟΡΤΑ ΕΠΙΣΗΣ!
Εγώ το φτιάχνω την Δευτερα του Πάσχα με φρέσκο κρεμμύδι και σταμναγκάθι...αγρια χόρτα της Κρήτης.
Το μυστικό είναι το λεμόνι , όσο πιο πολυ τοσο καλύτερα....
καταπληκτικό φαγητό αν θες προσθέτεις & λίγες ακγινάρες πολύ ωραίο & χωρίς αυγολέμονο με σκέτο χυμό λεμονιού, μπόλικο λεμόνι
Πολυ νοστιμο και γρηγορο φαινεται και μιας και δεν τρωμε τη μαγειριτσα λεω να το δοκιμασω για Ανασταση.Καλο Πασχα σε ολους.
το φρικασε μπορει να γινει και κοκκινιστο... οχι απαραιτητα με αυγολεμονο...
Δεν είχα φτιάξει αυτό το φαγητό μέχρι την ημέρα που διάβασα την συνταγή σου. Πολύ απλή, γρήγορη και πεντανόστιμη! Όντως με τηγανιτές πατάτες η γεύση είναι πιο πλούσια! Θα το φάμε πάλι το βράδυ μετα την Ανάσταση (αντί για μαγειρίτσα). Ευχαριστούμε τη γιαγιά!
τέλεια , μιας και δεν τρωμε μαγειρίτσα.Ξεκινάω να σωτάρω το αρνάκι.Καλή Ανάσταση.
Μπορει να γινει και με συκωτάκια πουλιων , αντι για αρνί και προσθέτουμε στην συνταγη και μια φλουδιτσα πορτοκαλιου.
Χρύσα, συγχαρητήρια για την ιστοσελίδα σου ! Πολύ χρήσιμη. Μπράβο !! Πως πάει η συγγραφή του βιβλίου σου ;
Μαρία Λ.
Αγαπητοί μου φίλοι σας ευχαριστώ για τα όμορφα σχόλια!!!!! Το Αρνάκι φρικασέ είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό φαγητό που κατά τόπους το μαγειρεύουν με τον δικό τους τρόπο κρατώντας πάντα το κρεμμυδάκι, τον άνηθο ή τον μάραθο και στο τέλο; το αυγολέμονο. Το έχω φάει στην Κρήτη με σταμναγκάθι και ήταν τέλειο. Το συνηθίζω και με αγκινάρες φρέσκες και γεμίζει το στόμα γεύση και άρωμα!!! Η μητέρα μου (η γιαγιά) που πρώτο έμαθα τη συνταγή, το έφτιαχνε με μαρούλι για να βγει περισσότερο φαγητό μια και το Πάσχα πάντα είχαμε πολλούς στο σπίτι. Και χωρίς το μαρούλι είναι ακόμη πιο νόστιμο για όσους βέβαια τους αρέσει!!!!
Αγαπητή μου Μαρία Λ. Σε ευχαριστώ πολύ, αλλά δεν κατάλαβα ποια είσαι!!!!!!!!!!
Μπορείς να μου γράψεις στο FC αν θέλεις.
Δημοσίευση σχολίου