Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Η μαμά Χρύσα προτείνει μια μοναδική συνταγή όλο άρωμα και γεύση!





   

Τα υλικά μας:
  1. 400 γρ. ντομάτες ώριμες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
  2. 500 γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα
  3. 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  4. 1 μεγάλο  κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  5. 3 κουταλιές μαϊντανός
  6. 1 κουταλιά εστραγκόν
  7. 1 κουταλιά γλ. θυμάρι
  8. 5 κουταλιές λάδι
  9. 1 ποτηράκι κονιάκ (ή κρασί)
  10. 1 κουταλιά ζάχαρη
  11. 1 κουταλιά γλ. κάρυ
  12. Αλατοπίπερο
  13. 1 κούπα ρύζι για πιλάφι (όχι κίτρινο)

Πως μαγειρεύουμε το φαγητό μας

        Σήμερα, επειδή είχα αγοράσει μικρά καθαρισμένα καλαμαράκια, δεν τα γέμισα, αλλά τα έκοψα στα 3-4 εκ. το ίδιο και τα πλοκάμια τους. Τα αφήνουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί.        
        Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 5 κουταλιές λάδι, το ζεσταίνουμε και τηγανίζουμε τα καλαμαράκια. Όταν ροδίσουν, ρίχνουμε ένα μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε συνέχεια, μετά 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες και ρίχνουμε ένα ποτηράκι κρασιού κονιάκ (αν δεν έχουμε βάζουμε μαυροδάφνη ή κρασί).
        Ρίχνουμε το φαγητό μας σε κατσαρόλα με 2 ποτήρια νερό, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας, εκτός από το ρύζι.Το κάρυ δίνει μια υπέροχη γεύση στο φαγητό!!!
        Όταν μαλακώσουν τα καλαμαράκια φροντίζουμε να έχουμε στην κατσαρόλα περίπου 2 ποτήρια υγρά (αν χρειάζεται κι άλλο νερό το ζεσταίνουμε πρώτα και μετά το προσθέτουμε). Ρίχνουμε 1 κούπα ρύζι, ανακατεύουμε συνέχεια, χαμηλώνουμε αρκετά τη θερμοκρασία για να μην κολλήσει το ρύζι στην κατσαρόλα. Όταν γίνει το ρύζι μας (δεν το βράζουμε πολύ), αποσύρουμε από τη φωτιά.

 Εναλλακτικά:     Μπορούμε να πάρουμε 4 μεγάλα καλαμάρια και να τα γεμίσουμε όπως τη συνταγή <<Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι, κουκουνάρια και σταφίδες>>   http://www.syntagesmamas.gr/2011/03/blog-post_27.html
Τα πλοκάμια τους τα κόβουμε και τα μαγειρεύουμε όπως ακριβώς γράφει η παραπάνω συνταγή.
    

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές