Σε ποιον δεν αρέσουν οι μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια τηγανητά με χρυσό χρώμα και κριτσανιστά; Για να τα πετύχουμε χρειάζεται να κόψουμε λεπτές τις φέτες, για να ψηθούν καλά μέσα από το χυλό και φυσικά να προσέξουμε το τηγάνισμα. Θέλει καυτό λάδι που θα έχει κάψει σε μεσαία θερμοκρασία, ώστε να προλάβουν όταν κάνουν την κρούστα να ψηθούν και μέσα.
Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό. Τη χτυπάμε με το μίξερ με το αλεύρι και λίγο νερό. Το νερό το ρίχνουμε μετά λίγο λίγο, όσο κτυπάμε με το μίξερ, ώστε να πετύχουμε ένα χυλό, ούτε πολύ πηχτό γιατί δεν θα κολλάει πάνω στις φέτες μας, αλλά ούτε και αραιό, γιατί θα φύγει μέσα στο τηγάνι από τις φέτες. Αφήνουμε να σταθεί 30΄.
Βάζουμε φαρδύ τηγάνι στη φωτιά με λάδι, στη μεσαία θερμοκρασία και όταν κάψει καλά, βουτάμε μια μια τις φέτες στο χυλό και τις ρίχνουμε στο τηγάνι. Όταν ροδίσουν από τη μια πλευρά, τις γυρίζουμε από την άλλη. Έχουμε απλώσει σε ένα ταψί μπόλικο απορροφητικό χαρτί και απλώνουμε επάνω τις φέτες που βγάζουμε από το τηγάνι για να φύγουν τα πολλά λάδια.
Αν θέλουμε συνοδεύουμε με τζατζίκι ή σκορδαλιά, αλλά και από μόνο του το φαγητό μας σερβίρεται σαν ορεκτικό.
Τα υλικά μας:
- 1 κιλό μελιτζάνες
- 1 κιλό κολοκύθια
- 1 κουταλάκι ξερή μαγιά
- 2 κούπες αλεύρι
- λάδι για το τηγάνισμα
- αλάτι
Πως φτιάχνουμε το φαγητό μας:
Έχουμε πλύνει και κόψει τις άκρες από τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες. Κόβουμε κάθετα λεπτές φέτες τα κολοκύθια. Το ίδιο και τις μελιτζάνες, Αν οι μελιτζάνες είναι πολύ μακριές τις κόβουμε στα δύο. Τις αλατίζουμε.Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό. Τη χτυπάμε με το μίξερ με το αλεύρι και λίγο νερό. Το νερό το ρίχνουμε μετά λίγο λίγο, όσο κτυπάμε με το μίξερ, ώστε να πετύχουμε ένα χυλό, ούτε πολύ πηχτό γιατί δεν θα κολλάει πάνω στις φέτες μας, αλλά ούτε και αραιό, γιατί θα φύγει μέσα στο τηγάνι από τις φέτες. Αφήνουμε να σταθεί 30΄.
Βάζουμε φαρδύ τηγάνι στη φωτιά με λάδι, στη μεσαία θερμοκρασία και όταν κάψει καλά, βουτάμε μια μια τις φέτες στο χυλό και τις ρίχνουμε στο τηγάνι. Όταν ροδίσουν από τη μια πλευρά, τις γυρίζουμε από την άλλη. Έχουμε απλώσει σε ένα ταψί μπόλικο απορροφητικό χαρτί και απλώνουμε επάνω τις φέτες που βγάζουμε από το τηγάνι για να φύγουν τα πολλά λάδια.
Αν θέλουμε συνοδεύουμε με τζατζίκι ή σκορδαλιά, αλλά και από μόνο του το φαγητό μας σερβίρεται σαν ορεκτικό.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου