Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Το φιλέτο κοτόπουλο με πιπεριές, κάστανα και κάσιους, είναι ένα απολαυστικό φαγητό που δεν χορταίνω. Τα κάστανα (που είναι η αδυναμία μου στα φαγητά) το απογειώνουν. Η σάλτσα του έχει τέλειο άρωμα. Τη συνταγή αυτή μπορούμε να τη φτιάξουμε και με μαλακό κομμάτι  (σπάλα, ελιά) χοιρινό ή φιλέτο γαλοπούλας.

Τα υλικά μας:

2 στήθη από κοτόπουλο κομμένα σε λωρίδες
5 κουταλιές λάδι
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο ή ψιλοτριμμένο
3 χρωματιστές πιπεριές σε λωρίδες
5-6 κάστανα καθαρισμένα
2 -3 κουταλιές κάσιους (ξηρούς καρπούς)
1 κουταλιά σ. ζάχαρη
1 κουταλιά σ. ξίδι
1 κουταλιά σ. soya shos
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 ποτήρι νερό
1 κουταλιά σ. κορν φλάουρ

Πως μαγειρεύουμε το φαγητό μας:

          Βάζουμε ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι στη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία, ρίχνουμε το λάδι και όταν κάψει, βάζουμε τις λωρίδες το κρέας και το σοτάρουμε.  Να ροδίσει πολύ ελαφριά, διαφορετικά το εξωτερικό του κομματιού θα είναι σκληρό. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια ανακατεύουμε και γυρίζουμε από την άλλη πλευρά τις λωρίδες του κρέατος χωρίς να το τρυπήσουμε. Στη συνέχεια πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουμε τις πιπεριές, το σκόρδο και τα σοτάρουμε όλα καλά. Προσθέτουμε τα κάστανα (λίγο βρασμένα), τα κάσιους, το ξίδι, τη ζάχαρη, τη soya shos, το αλάτι, το πιπέρι. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε λίγο νερό (1 ποτήρι). Σκεπάζουμε το φαγητό και σιγοβράζουμε μέχρι να βράσει το κρέας και να μείνει με λίγη σάλτσα. Πριν το αποσύρουμε από τη φωτιά, διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 2 δάχτυλα νερό σε ένα ποτήρι και το ρίχνουμε μέσα κι ανακατεύουμε καλά (για να χυλώσει η σάλτσα μας). Όταν πάρει 2-3 βράσεις, το αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρεται με ρύζι.

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές