Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2012

Άλλη μια γευστικότατη ομελέτα με χωριάτικο λουκάνικο και τυρί.

Τα υλικά μας:


  • 4 αυγά χτυπημένα
  • 1 κουταλίτσα νερό
  • 2 κουταλιές σ. βούτυρο
  • 1 1/2 λουκάνικα χωριάτικα (μέγεθος μικρής μπανάνας) κομμένα ροδέλες 1/2 εκ.
  • 1 κούπα φέτα τυρί χοντροκομμένο 
  • 1 μικρό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • λίγο αλάτι 
  • λίγο πιπέρι

Πως φτιάχνουμε την ομελέτα μας:


Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ με το αλάτι, το πιπέρι και το νερό.
Ζεσταίνουμε στο τηγάνι του βούτυρο και ρίχνουμε τα λουκάνικα και το κρεμμύδι. Τα ανακατεύουμε να ροδίσουν ελαφρά τα λουκάνικα.
Ρίχνουμε το χοντροκομμένο τυρί στα αυγά. Ότι τυρί έχουμε: φέτα ή γραβιέρα ή γκούντα ή ημίσκληρο. Γυρίζουμε το υλικό των αυγών στο τηγάνι ανακατεύουμε γρήγορα και χαμηλώνουμε τη φωτιά έως ότου πήξουν τα αυγά. Δυναμώνουμε τη φωτιά και όταν ροδίσει η ομελέτα την αναποδογυρίζουμε με μια πιατέλα για να ροδίσει και η άλλη πλευρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και γυρίζουμε την ομελέτα σε μεγάλο πιάτο.


Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές