Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

 
        Μοσχάρι-κοτόπουλο-χοιρινό όλα με την ίδια συνταγή για ιδιαίτερες γεύσεις!!!!  




          Το μοσχάρι κοκκινιστό με μπούκοβο ίσως σας φανεί ιδιαίτερο για τις γεύσεις σας. Είναι όμως ένα πολύ γευστικό και ωραίο φαγητό. Μη σας φοβίζει το μπούκοβο. Υπάρχουν δύο είδη. Αυτό που γίνεται από αποξηραμένες γλυκές πιπεριές και αυτό που γίνεται από καυτερές πιπεριές. Εγώ χρησιμοποιώ πάντα το γλυκό μπούκοβο και μαζί με τις φρέσκες πιπεριές που προσθέτουμε στο φαγητό μας, δίνουν ωραίο άρωμα και ιδιαίτερη γεύση. Αν το θέλετε πιο ελαφρύ στη γεύση προσθέστε μια κουταλίτσα ζάχαρη και μην βάζετε πιπέρι. Το φαγητό αυτό γίνεται εξίσου καλό και με χοιρινό (σπάλα, ελιά) και με κοτόπουλο. Η φωτογραφία μου είναι με κοτόπουλο σε δυο εκδοχές το συνοδευτικό.




Τα υλικά για το μοσχάρι:

  • 1 κιλό μοσχάρι μαλακό σε μικρά κομμάτια  (κιλότο,  ελιά, σπάλα)
  • 3 κουταλιές λάδι
  • 1 κουταλιά βούτυρο πρόβειο (δίνει άρωμα)
  • 1 πιπεριά κόκκινη, 1 πράσινη, 1 κίτρινη σε χοντρές φέτες
  • 1 γλυκό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 1 ποτηράκι κρασί κόκκινο μπρούσκο
  • 1/2 κουταλίτσα μπούκοβο γλυκό
  • 1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης από κονσέρβα (γλυκιά και ξεφλουδισμένη)
  • 1 πρέζα σκόνη πάπρικα (πιπέρι κόκκινο γλυκό)
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο νερό

Πως μαγειρεύουμε το φαγητό μας:

          Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος (να ροδίσουν πολύ-πολύ ελαφρά από όλες τις πλευρές). Στη συνέχεια ρίχνουμε το βούτυρο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές και ανακατεύουμε συνέχει με ξύλινη κουτάλα, ώσπου να μαλακώσουν και προσθέτουμε την πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη,το μπούκοβο, την πάπρικα, λίγο πιπέρι και το ανάλογο αλάτι. Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε και αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί. Ρίχνουμε λίγο νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε έως ότι μαλακώσει το κρέας και μείνει με πυκνή σάλτσα. Αν κατά το βράσιμο χρειαστεί νερό, προσθέτουμε ζεστό.
Συνοδεύουμε το μοσχάρι μας με ταλιατέλες, μακαρόνια, ρύζι, πουρέ.

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές