Η μαμά Χρύσα προτείνει:
Πιστεύω ότι δεν υπάρχει Έλληνας που να μην του αρέσει η τυρόπιτα!!!Μέσα από τις δεκάδες συνταγές που έχω, σήμερα επέλεξα να σας γράψω μια συνταγή που πήρα από την φίλη μου τη Βούλα, εύκολη, γρήγορη που θα αγαπήσουν πολύ οι νεαρές εργαζόμενες νοικοκυρές.
Τα υλικά της τυρόπιτας:
- 2 φύλλα κουρού έτοιμα ή ανοίξτε τα μόνη σας
- 1/2 κιλό μυζήθρα ανάλατη
- 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι μάραθο
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 4 κουταλιές βούτυρο
- 3 κουταλιές λάδι για το άλειμμα των φύλλων
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κουταλιές σουσάμι
Πως φτιάχνουμε την τυρόπιτα:
Ανοίγουμε δύο φύλλα, δέστε συνταγή "Πως ανοίγουμε φύλλο για πίτες, βήμα-βήμα". Αν δεν μπορούμε αγοράζουμε το κουρού (έχει 2 μέσα το κουτί). Το πασπαλίζουμε ελαφρά με λίγο αλεύρι και το ανοίγουμε με τον πλάστη στο μέγεθος του πυρέξ μας και λίγο μεγαλύτερο, να εξέχει από τα πλάγια του ταψιού για να δεχτεί το υλικό.Αφού κάψει το βούτυρο στο τηγάνι, ρίχνουμε τα χορταρικά και τα τσιγαρίζουμε ελαφρά. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και όταν κρυώσει ρίχνουμε τη μυζήθρα, αλάτι και πιπέρι ανάλογο και ανακατεύουμε καλά.
2 σχόλια :
Σιγά μην είναι και Δαλάι Λαμα.Κουρού είναι τό σωστό
Ευχαριστώ Ανώνυμε......
Δημοσίευση σχολίου