Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Κλασσικό ορεκτικό σε εστιατόρια από αυτά που παραγγέλνουμε συνήθως αλλά δε τα φτιάχνουμε στο σπίτι. Την καλύτερη συνταγή την είχα δοκιμάσει σε ένα μεζεδοπωλείο και προσπάθησα να την αναδομήσω αργότερα με επιτυχία, έτσι τη φτιάχνω αρκετά συχνά. Τη διαφορά την κάνει το κρεμμύδι. Το πρόβλημα είναι ότι κάνει πολύ ώρα να γίνει ώστε να μαλακώσουν τα λαχανικά, να σωθούν τα υγρά τους (και της φέτας) και η φέτα να ροδίσει από πάνω. Συμφέρει να φτιάχνεις και κάποιο άλλο φαγητό συγχρόνως στο φούρνο.

Υλικά
200 γρ φέτα σκληρή 1 εκατοστού πάχους περίπου
1/2 κρεμμύδι σε φέτες
1 πιπεριά πράσινη ή 2 μισές σε διάφορα χρώματα σε φετάκια
2-3 φετούλες ντομάτας
πιπέρι
λίγο ρίγανη

Πως το μαγειρεύουμε
Βάζουμε τη φέτα σε ένα αλουμινόχαρτο (ή σε λαδόκολλα και μετά σε αλουμινόχαρτο), ρίχνουμε από πάνω λίγο πιπεράκι, σε φέτες το κρεμμύδι, την πιπεριά και την ντομάτα (αν θέλουμε λίγο αλατάκι πάνω στα λαχανικά) και μετά λίγο ρίγανη.
Κλείνουμε το αλουμινόχαρτο από πάνω και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά (ώστε να μαλακώσουν το κρεμμύδι και η πιπεριά). Μετά ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο, κάνουμε στην άκρη τα υλικά από τη φέτα και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά.
Σερβίρουμε βάζοντας πάλι τα υλικά πάνω στη φέτα.




2 σχόλια :

xsclean είπε...

Από τις συνταγεσ που μου αρέσουν πάρα πολύ!

xsclean είπε...

Από τις συνταγεσ που μου αρέσουν πάρα πολύ!

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές