Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Το μοσχαράκι κοκκινιστό κατσαρόλας το μαγειρεύουμε όλοι μας πολύ συχνά. Θα γράψω μια απλή συνταγή που είναι όμως πολύ γευστική, την οποία ζήτησα από μια ταβέρνα στα Γιάννενα. Εκτός από μακαρόνια τη συνδυάζουμε και με ρύζι πιλάφι.

Τα υλικά μας:


  1. 1 κιλό μοσχαράκι γάλακτος από ελιά ή σπάλα
  2. 1/2 κιλό μακαρόνια
  3. 2 κουταλιές σ. βούτυρο για το κρέας
  4. 2 κουταλιές σ. λάδι
  5. 2 κουταλιές σ. βούτυρο για τα μακαρόνια
  6. 2 καρότα σε μπαστουνάκια
  7. 1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο
  8. 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  9. 1/2 κούπας  πολτό ντομάτας
  10. 1/2 κούπα κρασί λευκό
  11. 1 κλαράκι δενδρολίβανο ή μια κουταλιά ξερό
  12. ξύσμα από ένα ακέρωτο λεμόνι
  13. αλάτι
  14. φρεσκοτριμένο πιπέρι
  15. αλεύρι για το τηγάνισμα

Πως μαγειρεύουμε το φαγητό μας:

Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα αλευρώνουμε. Στη χύτρα ταχύτητος ρίχνουμε το βούτυρο και το λάδι και όταν κάψει ροδίζουμε ελαφρά από όλες τος πλευρές το κρέας. Μη μας κοκκινίσει πολύ, γιατί θα μείνει σκληρό εξωτερικά το κρέας. Το βγάζουμε σε ένα πιάτο και ρίχνουμε στη χύτρα το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κρέας και σβήνουμε με το κρασί. Σε 2-3 λεπτά ρίχνουμε τον πολτό, ανακατεύουμε και προσθέτουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Κλείνουμε τη χύτρα μας και σιγοβράζουμε το κρέας για 1 ώρα. Ανοίγουμε τη χύτρα, δυναμώνουμε τη φωτιά στη μεσαία θερμοκρασία και ρίχνουμε το δενδρολίβανο και το ξύσμα λεμονιού. Όταν πήξει η σάλτσα όσο χρειάζεται κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, με μια κουταλίτσα λάδι, για 8΄από την ώρα της βράσης. Τα βγάζουμε και τα σουρώνουμε. Τα βουτυρώνουμε και τα σερβίρουμε  με το κρέας και τη σάλτσα του.


Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές