Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011


Το ρύζι είναι το καλύτερο συνοδευτικό για κρέατα, είτε ψητά, είτε κοκκινιστά, είτε ψητά της κατσαρόλας. Με την φαντασία μας και υλικά της αρεσκείας μας, μπορούμε να φτιάξουμε πολλές παραλλαγές. Θα σας γράψω μια καλή κλασσική συνταγή στην οποία αν προσθέσεις και soya sauce ή παρεμφερή sauce δημιουργείται επί πλέον μια άλλη συνταγή.

Τα υλικά μας για το ριζότο:

3 κούπες ρύζι μακρύκοκο, βρασμένο με αλάτι και σουρωμένο
1/2 κούπα σπορέλαιο
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 πιπεριά κόκκινη σε φέτες
1 πιπεριά κίτρινη σε φέτες
1 πιπεριά πράσινη σε φέτες
1 κρεμμύδι ξερό σε λεπτές φέτες ή 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
6 φέτες καπνιστό ζαμπόν κομμένες καρεδάκια
250 γραμ. μανιτάρια σε φέτες
1/2 κούπα παρμεζάνα τριμμένη (προαιρετικά)
1 κύβο ζωμό κοτόσουπας
3 καρότα σε ροδέλες
αλάτι, πιπέρι

Για όσους νηστεύουν, αφαιρούν το βούτυρο τα τυριά και τον κύβο κρέατος (βάζουν κύβο λαχανικών).

Πως φτιάχνουμε το ριζότο μας:
Πως ετοιμάζουμε τα καρότα δέστε το ποστ καρότα ποσέ στην κατηγορία Λαδερά/Λαχανικά.
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, βάζω το λάδι με το βούτυρο σε δυνατή θερμοκρασία και σοτάρω το ζαμπόν, μετά με την σειρά τα μανιτάρια (προτιμώ τα φρέσκα) τις πιπεριές, και τέλος το κρεμμύδι. Ψιλοκόβω μέσα τον κύβο του ζωμού και ανακατεύω συνέχεια ή τον έχω διαλύσει σε 2-3 κουταλιές νερό πού έβρασα το ρύζι και το ρίχνω στο τηγάνι.
Τέλος ρίχνω το στραγγισμένο ρύζι, ρίχνω λίγο πιπέρι και αλάτι (αν χρειάζεται άλλο, γιατί έχει πάρει από τον κύβο και από το βράσιμο του ρυζιού). Ανακατεύω καλά. Αν θέλω ρίχνω τριμμένη παρμεζάνα.

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές