Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Η μαμά Χρύσα προτείνει:       

         Τι θα λέγατε να πρωτοτυπήσετε με μια κοτόπιτα διαφορετική από τις άλλες; Την οικογένειά μου την έχω συνηθίσει με γλυκιές γεύσεις στα φαγητά. Τι λέτε να δοκιμάσετε κι εσείς βάζοντας στην πίτα σας λίγο ανανά; Δεν γίνεται πολύ γλυκιά, σίγουρα όμως είναι μια διαφορετική γεύση και σε ένα γιορτινό τραπέζι θα εντυπωσιάσετε.

Τα υλικά για την πίτα μας:
Για το μεγάλο πυρέξ.

  1. 3 κομμάτια στήθος κοτόπουλο
  2. 2 κονσέρβες ανανά των 500 γραμ. η κάθε μία
  3. 900 γραμ. φύλλο σφολιάτας (γύρω στα 12 φύλλα)
  4. 4 αυγά
  5. 1 ποτήρι γάλα, ή 200 ml
  6. 500 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
  7. 200 γραμ. γραβιέρα γραμ.
  8. 200 γραμ. βούτυρο
  9. 5 κουταλιές λάδι
  10. 1 πιπεριά κόκκινη, καρεδάκια κομμένη
  11. λίγη πάπρικα
  12. αλάτι, πιπέρι
  13. 10 γραμ. μπέικιν πάουερ
Πως φτιάχνουμε την πίτα μας:


        Κόβουμε τα στήθη στη μέση και τα ροδίζουμε στην χύτρα με το λάδι, σε μεγάλη θερμοκρασία. Στη συνέχεια σοτάρουμε την πιπεριά, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και ρίχνουμε λίγο νερό. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και βράζουμε το στήθος για 30 λεπτά και προσέχουμε να μείνει με λίγη σάλτσα.
        Βουτυρώνω το πυρέξ με το μισό βούτυρο, τσαλακώνουμε τα φύλλα σαν πλισέ και τα βάζουμε στρογγυλά το ένα δίπλα στο άλλο, χωρίς κενά. Σουρώνουμε τον ανανά και τα δύο κουτιά και τον απλώνουμε πάνω στα φύλλα τον ένα δίπλα στον άλλον και πατικώνουμε με το χέρι μας ελαφρά. Σε ένα μπόλ ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο ρίχνουμε λίγη από τη σάλτσα του, το ανακατώνω και το απλώνω πάνω στον ανανά.
        Σε ένα μπολ βάζω το γιαούρτι, το γάλα και τα αυγά και τα κτυπώ καλά να γίνει ένας λείος χυλός. Ρίχνω λίγη πάπρικα, λίγο αλάτι και πιπέρι και τέλος την γραβιέρα (η κρέμα θα είναι προς το νερουλό).
        Ρίχνω την κρέμα πάνω στο κοτόπουλο και πασπαλίζω με ψιλό σουρωτήρι το μπέικιν.
Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνω στους 160 βαθμούς για 45 λεπτά.


Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές