Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016


Το ρολό κοτόπουλο ή χοιρινό σιγοψημένο γίνεται τρυφερότατο και με τη σάλτσα μελιού γίνεται λουκούμι!!!!




Τα υλικά μας:

  • 1 κομμάτι  έτοιμο ρολό κοτόπουλο            
  • 2-3 καρότα
  • 4 κουταλιές λάδι
  • 1 κρασοπότηρο κονιάκ
  • 2 κουταλιές βούτυρο αγελαδινό
  • 1 κουταλιά σ. κορν φλάουρ
  • 2 κουταλιές σ. μέλι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 ποτήρια νερό

Πως μαγειρεύουμε το κοτόπουλο:

Αν πατήσετε τον σύνδεσμο:
https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=915004432711485058#editor/target=post;postID=8415542133829511200;onPublishedMenu=overview;onClosedMenu=overview;postNum=13;src=postname
θα σας πάει στη συνταγή Ρολό κοτόπουλο ή μοσχάρι ή χοιρινό και θα βρείτε βήμα βήμα πως θα κάνετε μόνοι σας το ρολό.

Εδώ σας γράφω τη συνταγή σε περίπτωση που το πάρετε έτοιμο από το χασάπη.
Αλατοπιπερώνουμε το ρολό και το αλείφουμε με το βούτυρο. Το τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό, το λάδι, τα καρότα κομμένα, το μέλι και το κονιάκ. Αν δεν έχουμε κονιάκ στην ανάγκη βάζουμε ροζέ ή λευκό καλό κρασί.Ανακατεύουμε και το σιγοψήνουμε στους 150 βαθμούς για 90 λεπτά περίπου. Θα το τρυπήσουμε με το μαχαίρι κι αν εισχωρεί εύκολα έχει ψηθεί. Για το μοσχάρι ή το χοιρινό θα χρειαστεί περίπου 120 λεπτά ψήσιμο.
Το προσέχουμε κατά το ψήσιμο και όταν ροδοκοκκινίζει το γυρίζουμε, ώστε να ροδοψηθεί ομοιόμορφα,  αλλά και να πάρει όλο το ρολό από τη σάλτσα, ώστε να μην μας γίνει στεγνό μέσα. 

Όταν ψηθεί βγάζουμε το ζουμί σε μια μικρή κατσαρόλα, αφήνουμε το κρέας να κρυώσει καλά, βγάζουμε το δίχτυ και το κόβουμε σε φέτες. 
Διαλύουμε σε λίγο νερό το κορν φλάουρ το ρίχνουμε στο ζουμί και το βάζουμε στη φωτιά, ανακατεύοντας να δέσει η σάλτσα. 
Τοποθετούμε το κρέας στην πιατέλα και απλώνουμε επάνω τη σάλτσα του. Γαρνίρουμε με τα καρότα. Το συνοδεύουμε με πιλάφι ή ριζότο ή πατάτες τηγανιτές ή πατάτες ψητές με τη φλούδα τους. Οπωσδήποτε και με μια πράσινη σαλάτα.














Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές