Κυριακή, 31 Μαρτίου 2013

Υπάρχουν πολλές συνταγές με τάρτες πράσου. Αυτό που κάνει μοναδική την τάρτα πράσου με κασέρι, είναι οι μυρωδιές το λεμονιού, του μοσχοκάρυδου και του κρασιού. Είναι σκέτη απόλαυση!!!
Αντί για ζύμη αλμυρ τάρτας, μπορείτε να βάλετε 1 φύλλο σφολιάτας.

Τα υλικά μας:

Ζύμη τάρτας Πατήστε εδώ για να δείτε πως θα φτιάξετε τη ζύμη.


  1. 400 γρ. πράσα ψιλοκομμένα σε ροδέλες
  2. 500 γρ. κολοκυθάκια ψιλοκομμένα σε ροδέλες
  3. 2 κουταλιές βούτυρο
  4. 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  5. 1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  6. 1/2 κούπα λευκό κρασί
  7. ξύσμα από 1 λεμόνι
  8. 1 αυγό
  9. 2 κουταλιές γάλα
  10. 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  11. 200 γρ. κασέρι χοντροτριμμένο
  12. 1 κουταλάκι κορν φλάουρ
  13. αλάτι, πιπέρι
  14. Λίγο βούτυρο για το άλειμμα του πυρέξ

Πως φτιάχνουμε την τάρτα μας:

Φτιάχνουμε πρώτα τη ζύμη και την αφήνουμε σκεπασμένη με μεμβράνη κουζίνας μέχρι να φτιάξουμε το μείγμα. Αν βάλετε φύλλο σφολιάτας την απλώνετε σε βουτυρωμένο πυρέξ ή ταρτιέρα, αφού το φύλλο το πασπαλίσετε με ελάχιστο αλεύρι και το ανοίξετε με τον πλάστη λίγο μεγαλύτερο από το μέγεθος του πυρέξ για να προεξέχει από τα τοιχώματα και να δεχτεί μέσα το υλικό.

          Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά με τις 2 κουταλιές βούτυρο κι όταν ζεσταθεί ρίχνουμε τα πράσα, το κολοκύθι, το σκόρδο, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και αφήνω να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας μέχρι να πιούν τα υγρά τους. Ρίχνουμε το κρασί και το ξύσμα λεμονιού και αφήνουμε να σιγοβράζουν, μέχρι να πιούν πάλι τα υγρά τους. Προσθέτουμε το μισό κασέρι, διαλύουμε το κορν φλάουρ στις 2 κουταλιές γάλα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε μέχρι να πιεί τα υγρά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Απλώνουμε τη ζύμη τάρτας σε βουτυρωμένο πυρέξ ή ταρτιέρα, ανασηκώνοντας τη ζύμη γύρω από τα τοιχώματα και ρίχνουμε το υλικό της κατσαρόλας.
Κτυπάμε το αυγό με την κρέμα γάλακτος και το απλώνουμε με κουτάλι πάνω στην τάρτα. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κασέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 165 βαθμούς για 45΄. Αν ροδοψηθεί νωρίτερα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Στα 45΄κοιτάζουμε αν έχει ροδοψηθεί αποκάτω η ζύμη. Αν όχι τοποθετούμε το πυρέξ για 4΄στο δάπεδο της κουζίνας να πάρει ροδοψημένο χρώμα. Εδώ χρειάζεται μεγάλη προσοχή να μην μας καεί αποκάτω η τάρτα, γι αυτό καθόμαστε δίπλα στην κουζίνα και ελέγχουμε μην μας καεί.



Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές