Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012

Θα πάρετε τη συνταγή για τη ζύμη της κρέπας, μία από τις δυο συνταγές ¨Βασική συνταγή για γλυκές κρέπες".

Τα υλικά για την γέμιση:


  • 500 γρ. φράουλες
  • 300 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 1/2 κούπα λικέρ της αρεσκείας σας

Πως φτιάχνουμε την γέμιση κρέπας:


Πλένουμε τις φράουλες, τις σκουπίζουμε καλά και τις κόβουμε σε κομμάτια.
Ρίχνουμε τη μαρμελάδα σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το λικέρ και ανακατεύουμε.
Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα σε χαμηλή θερμοκρασία χωρίς να την αφήσουμε να πάρει βράση. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο ρίχνουμε τις φράουλες και ανακατεύουμε. Αλείφουμε μία-μία τις κρέπες με το μείγμα της γέμισης και τις διπλώνουμε στα δυο.
Αν θέλουμε γαρνίρουμε με έτοιμο σιρόπι φράουλας.

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές