tag:blogger.com,1999:blog-915004432711485058.post7166229845273913781..comments2023-10-08T16:35:04.030+03:00Comments on Οι συνταγές της μαμάς μου: Αφράτα κουλουράκια πορτοκαλιού, νηστίσιμα, η τέλεια συνταγή.Οι συνταγές της μαμάς μουhttp://www.blogger.com/profile/16941191201788758244noreply@blogger.comBlogger25125tag:blogger.com,1999:blog-915004432711485058.post-68821718019021111312018-04-06T15:57:08.020+03:002018-04-06T15:57:08.020+03:00Καλησπερα σας, Χρονια πολλα!! Εβαλα ενα κιλο αλευρ...Καλησπερα σας, Χρονια πολλα!! Εβαλα ενα κιλο αλευρι, αλλα δεν εσφιξε η ζυμη. Τι εκανα λαθος;;;<br />Irenehttps://www.blogger.com/profile/17664850038583114141noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-915004432711485058.post-25021011975050861092018-04-03T16:38:39.800+03:002018-04-03T16:38:39.800+03:00Σημερα τα εφτιαξα και εγιναν υπεροχα ειναι πολυ νο...Σημερα τα εφτιαξα και εγιναν υπεροχα ειναι πολυ νοστιμα ....Εγω εκανα το εξης ελιωσα κουβερτουρα και οταν κρυωσαν τα φουτιξα μεσα και ηνταν κολαση ....Σας ευχαριστω πολυ για την συνταγη ......Να την φτιαξετε κοριτσια σας την προτεινω....ΝΕΤΑnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-915004432711485058.post-23459939976329683782018-03-27T13:48:02.282+03:002018-03-27T13:48:02.282+03:00τα έφτιαξα είναι πολύ νόστιμα!!!! Ευχαριστώ για τη...τα έφτιαξα είναι πολύ νόστιμα!!!! Ευχαριστώ για την συνταγή που ήταν εύκολη νόστιμη και πολύ γρήγορη στο ψήσιμο . Να έχετε ένα νόστιμο και πολύ όμορφο Πάσχα!!<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-915004432711485058.post-39846975810400415312017-12-27T22:02:55.730+02:002017-12-27T22:02:55.730+02:00Να είσαι καλά κ. Γωγώ Μαχαίρα. Χαίρομαι που σας αρ...Να είσαι καλά κ. Γωγώ Μαχαίρα. Χαίρομαι που σας αρέσουν. Καλές γιορτές.Η Μαμάhttps://www.blogger.com/profile/03758915258448344081noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-915004432711485058.post-41989108475642249572017-12-18T11:36:27.626+02:002017-12-18T11:36:27.626+02:00Πραγματικά πολύ αφράτα!!!! Ευχαριστούμε πολύ για τ...Πραγματικά πολύ αφράτα!!!! Ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή!!!<br /><br />xhttps://www.blogger.com/profile/09452890642207351731noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-915004432711485058.post-82430588491714392472017-03-10T23:36:55.374+02:002017-03-10T23:36:55.374+02:00Αγαπητέ Στέφανε. Όταν δεν γράφω πόσα γραμμάρια ή π...Αγαπητέ Στέφανε. Όταν δεν γράφω πόσα γραμμάρια ή πόσα ml είναι οι ποσότητες των υλικών σημαίνει ότι με το ΙΔΙΟ ποτήρι ή κούπα μετράμε όλα τα αναφερόμενα υλικά και δεν μας ένδιαφέρουν τα γρ. ή τα ml. Θα είχε σημασία μεγάλη αν καθορίζαμε την ποσότητα του αλευριού. Όταν όμως γράφουμε όσο αλεύρι πάρει δεν έχουμε πρόβλημα. Η ποσότητα του αλευριού καθορίζεται στη ζύμη από το πόσο μαλακή τη θέλουμε, κι αυτό πάντα το περιγράφω. Σε ευχαριστώ πολύ.Η Μαμάhttps://www.blogger.com/profile/03758915258448344081noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-915004432711485058.post-36251135898828279922017-03-08T01:17:10.746+02:002017-03-08T01:17:10.746+02:00Παρακαλώ. Ποσά ml είναι ένα ποτήρι λάδι;;;; Ποσ...Παρακαλώ. Ποσά ml είναι ένα ποτήρι λάδι;;;; Ποσά ml είναι εν ποτήρι ζάχαρης. (χιλιοστά του λίτρου). Παρακαλώ να γράψτε τις συνταγές για να καταλάβουν οι ομογενείς ανά τον κόσμο που δεν χρεισιμοποιουν τους ίδιους τρόπους μέτρησης. Stephanoshttps://www.blogger.com/profile/13829723063148876014noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-915004432711485058.post-13214753085033780832016-12-17T22:57:40.069+02:002016-12-17T22:57:40.069+02:00Λυπάμαι που άργησα να σας απαντήσω, αλλά μόλις είδ...Λυπάμαι που άργησα να σας απαντήσω, αλλά μόλις είδα το σχόλιό σας. Ναι μπορούμε να χτυπήσουμε το αλεύρι με το γάντζο του μιξερ, όχι όμως σε δυνατή ταχύτητα και να ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο.<br />Η Μαμάhttps://www.blogger.com/profile/03758915258448344081noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-915004432711485058.post-69211653160547752832016-11-15T14:27:27.193+02:002016-11-15T14:27:27.193+02:00εαν χτυπηθει ολο το αλευρι με τον γαντζο, θα εχουμ...εαν χτυπηθει ολο το αλευρι με τον γαντζο, θα εχουμε ενα εξισου ωραιο αποτελεσμα;Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-915004432711485058.post-51515542815568269072016-02-07T15:56:35.787+02:002016-02-07T15:56:35.787+02:00Φοβερη συνταγή!!! Μπραβο!!! :-)Φοβερη συνταγή!!! Μπραβο!!! :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-915004432711485058.post-83680540688887158342015-01-28T00:42:53.371+02:002015-01-28T00:42:53.371+02:00Φίλη μου πολύ ωραία η ιδέα τη σοκολάτας μέσα!!!! μ...Φίλη μου πολύ ωραία η ιδέα τη σοκολάτας μέσα!!!! μπράβο!!!! Έτσι πειραματίζομαι κι εγώ!!!Η Μαμάhttps://www.blogger.com/profile/03758915258448344081noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-915004432711485058.post-70306934443983020692015-01-28T00:23:19.427+02:002015-01-28T00:23:19.427+02:00Φίλοι μου καλοί σας ευχαριστώ που δοκιμάσατε τα κο...Φίλοι μου καλοί σας ευχαριστώ που δοκιμάσατε τα κουλουράκια μας που είναι συνταγή της γιαγιάς (αφού εγώ είμαι η μαμά μια που το blog το έφτιαξε η κόρη μου πριν αρκετά χρόνια και μετά το παραχώρησε σε μένα). Λοιπόν η γιαγιά μου είπε ότι τα χτυπά 30 λεπτά μέχρι σχεδόν να ασπρίσει το λάδι, για να φύγει η μυρωδιά του λαδιού. Εγώ όμως που τα έφτιαξα τελευταία (έδωσα μάχη για να μου το επιτρέψει, τα κουλουράκια πορτοκαλιού, λέει, είναι δική της συνταγή και δική της δουλειά!!!) τα χτύπησα με το μίξερ πέντε λεπτά και έγιναν εξίσου καλά. Οπότε θα διορθώσω το 30 λεπτά! Σας ευχαριστώ για την παρατήρηση γιατί μου δώσατε την ευκαιρία να το αλλάξω!!!!Η Μαμάhttps://www.blogger.com/profile/03758915258448344081noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-915004432711485058.post-27428475895921489912015-01-16T16:18:23.176+02:002015-01-16T16:18:23.176+02:00τελεια γινανε μολις τα εφτιαξα!!!δοκιμαστετα!!!εγω...τελεια γινανε μολις τα εφτιαξα!!!δοκιμαστετα!!!εγω εβαλα επιπλεον ξυσμα πορτοκαλιου,λεμονιου και τριμμα σοκολατας!!!και εγιναν φανταστικααα!!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-915004432711485058.post-65465704188482469332014-11-22T17:08:43.075+02:002014-11-22T17:08:43.075+02:00Τελικά όντως θέλει 30 λεπτά χτύπημα ή εννοείς 3???...Τελικά όντως θέλει 30 λεπτά χτύπημα ή εννοείς 3????Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03862384892177218191noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-915004432711485058.post-38801884215862410822014-08-12T08:24:48.215+03:002014-08-12T08:24:48.215+03:00kai ego gia to xrono xtyphmatos thelo na matho.tha...kai ego gia to xrono xtyphmatos thelo na matho.thanksAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-915004432711485058.post-69758954127767435442014-06-27T10:02:43.751+03:002014-06-27T10:02:43.751+03:00Καλημέρα, βλέπω καλά η διαβάζω λάθος; λες ότι πρ...Καλημέρα, βλέπω καλά η διαβάζω λάθος; λες ότι πρέπει να χτυπήσουμε τη ζάχαρη με το λάδι για 30 λεπτά; Γιατί τόσο πολύ; Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-915004432711485058.post-85519155764721623642014-04-09T13:21:23.448+03:002014-04-09T13:21:23.448+03:00Απαντώ στη φίλη που με ρώτησε πόσα κομμάτια βγαίνο...Απαντώ στη φίλη που με ρώτησε πόσα κομμάτια βγαίνουν στη μια δόση. Επειδή τα φτιάξαμε σήμερα τα μέτρησα. Βγαίνουν περίπου 55 κομμάτια. Η Μαμάhttps://www.blogger.com/profile/03758915258448344081noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-915004432711485058.post-12414384221833177132014-04-03T02:07:31.360+03:002014-04-03T02:07:31.360+03:00Φυσικά ψήνονται και σε φούρνο με αντιστάσεις. Θέλε...Φυσικά ψήνονται και σε φούρνο με αντιστάσεις. Θέλει λίγο μεγαλύτερη θερμοκρασία γύρω στους 195-200 βαθμούς και 10-12 λεπτά ψήσιμο. Ο χρόνος ψησίματος ποικίλει από κουζίνα σε κουζίνα. Σαν πυξίδα θα έχετε το ρόδισμα. Όταν ροδίσουν απόπάνω στην πρώτη φουρνιά, ανασηκώστε ένα κουλούρι με ένα πιρούνι να σιγουρευτείτε αν ροδοψήθηκε και αποκάτω και κρατήστε την ώρα από τη στιγμή που βάλετε το ταψί στο φούρνο μέχρι που θα το βγάλετε, ώστε να ξέρετε τον χρόνο ψησίματος για το επόμενο.<br /> Η Μαμάhttps://www.blogger.com/profile/03758915258448344081noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-915004432711485058.post-26236107925132322822014-04-02T17:12:52.222+03:002014-04-02T17:12:52.222+03:00Καλησπέρα!!!
Σε αντιστάσεις μπορώ να τα ψήσω; Στου...Καλησπέρα!!!<br />Σε αντιστάσεις μπορώ να τα ψήσω; Στους ίδιους βαθμούς και τα ίδια λεπτά;Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-915004432711485058.post-35962493496294388782014-03-15T20:51:41.712+02:002014-03-15T20:51:41.712+02:00Καλή Σαρακοστή!!!
Τα κουλουράκια αυτά είναι τέλεια...Καλή Σαρακοστή!!!<br />Τα κουλουράκια αυτά είναι τέλεια!!!!!<br />Δεν τα έχω μετρήσει πόσα βγαίνουν. Πιστεύω ότι είναι γύρω στα 40 κομμάτια στη μία δόση. Εμείς φτιάχνουμε τρεις δόσεις και επειδή βγαίνουν πολλά δεν τα έχω μετρήσει.<br />Καλή επιτυχία!!!!<br />Η Μαμάhttps://www.blogger.com/profile/03758915258448344081noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-915004432711485058.post-82821534963200889242014-03-04T12:06:56.658+02:002014-03-04T12:06:56.658+02:00καλημέρα και καλή σαρακοστή!! έχω μία ερώτηση.. Πό...καλημέρα και καλή σαρακοστή!! έχω μία ερώτηση.. Πόσα κομμάτια περίπου βγαίνουν??Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-915004432711485058.post-64917456023215524232013-04-27T20:34:51.711+03:002013-04-27T20:34:51.711+03:00Ευτυχώς που προσέχετε τις παραλήψεις μου. Σας ευχα...Ευτυχώς που προσέχετε τις παραλήψεις μου. Σας ευχαριστώ που προσέχετε τις λεπτομέρειες, που εγώ καμιά φορά τις θεωρώ δεδομένες. Τη σόδα και την αμμωνία τις διαλύουμε στο πορτοκάλι. Δηλαδή Γεμίζουμε ένα ποτήρι χυμό για να το μετρήσουμε και κατόπιν από αυτό ρίχνουμε λίγο σε ένα άλλο μεγάλο ποτήρι και προσθέτουμε την αμμωνία και τη σόδα, ανακατεύουμε με κουτάλι και αυτά φουσκώνουν μέσα στο χυμό.Η Μαμάhttps://www.blogger.com/profile/03758915258448344081noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-915004432711485058.post-63049650229005333302013-04-27T10:36:36.967+03:002013-04-27T10:36:36.967+03:00θελω να τα δοκιμασω γτ φαινονται φανταστικα αλλα τ...θελω να τα δοκιμασω γτ φαινονται φανταστικα αλλα την αμμωνια και την σοδα δεν την δυαλυουμε????Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02636053236402437757noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-915004432711485058.post-62134149700435155412013-04-20T22:33:00.958+03:002013-04-20T22:33:00.958+03:00Βγαίνουν πολύ πιο μαλακά από όλα τα είδη κουλουριώ...Βγαίνουν πολύ πιο μαλακά από όλα τα είδη κουλουριών που ξέρω. Κάτά τι λιγότερο από τα μουστοκούλουρα. Για να γίνουν μαλακά, η ζύμη να είναι πολύ μαλακή. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί. Τα χέρια μας όταν τα πλάθουμε να είναι πάντα λαδωμένα.Όταν τα βγάζουμε από το φούρνο τα αφήνουμε 30΄περίπου να κρυώσουν και μετά τα κλείνουμε σε μεγάλο τάπερ ή νάιλον σακούλα για να διατηρηθούν μαλακά για πολλές μέρες.Δοκίμασε τη συνταγή, είναι τα ωραιότερα και μοσχομυριστά κουλούρια. Η Μαμάhttps://www.blogger.com/profile/03758915258448344081noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-915004432711485058.post-16899004347874415022013-04-20T17:00:33.802+03:002013-04-20T17:00:33.802+03:00Μοσχομύρισαν μέχρι εδώ! Να ρωτήσω κάτι? Βγαίνουν μ...Μοσχομύρισαν μέχρι εδώ! Να ρωτήσω κάτι? Βγαίνουν μαλακά? σαν τα μουστοκούλουρα ας πούμε? Θέλω μαλακά κουλούρια που να μην είναι τραγανιστά! Φωτεινάδιhttps://www.blogger.com/profile/03498713245781996131noreply@blogger.com