Το ψάρι φαγκρί με φέτες ντομάτα είναι το πιο γλυκό και πεντανόστιμο ψάρι!!!
Το φαγκρί είναι ένα ψάρι από τα πιο νόστιμα και κάνει πολύ καλές σούπες. Δεν έχει πολλά κόκαλα και είναι ιδανικό για τα παιδιά, Όταν ήταν μικρά τα παιδιά μου το έπαιρνα συχνά το μαγείρευα σούπα με κρεμμύδι και σέλινο για να ενισχύσω τη γεύση, το ξεκοκάλιζα και τους έριχνα τα κομμάτια ψαριού μέσα στη σούπα.
Το φαγκρί είναι μεγάλο ψάρι και βγαίνει 2-3 μερίδες. Σήμερα το έφτιαξα με ντομάτα και μαϊντανό και έγινε πεντάγλυκο.
Το μυστικό είναι για να μείνει μέσα ζουμερό χρειάζεται αργό ψήσιμο σε σταθερή θερμοκρασία 200 βαθμούς.
Τα Υλικά μας:
1 ψάρι φαγκρί περίπου 1 κιλό
100 ml λάδι
150 ml νερό
αλάτι και πιπέρι
2 ώριμες ξεφλουδισμένες ντομάτες σε φέτες
1/2 ματσάκι μαϊντανό κομμένο
1 κουταλίτσα θυμάρι
Καθαρίζουμε καλά το ψάρι το πλένουμε και το αλατοπιπερώνουμε.
Δεν το χαράσσουμε για να μην μας σκληρύνει.
Ετοιμάζουμε τις ντομάτες σε φέτες και τις αλατίζουμε ελαφρά.
Ρίχνουμε το νερό στο πυρέξ ή στο ταψί και τοποθετούμε το ψάρι. Αλατίζουμε την κοιλιά του και τη γεμίζουμε με φέτες ντομάτες και μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι και πασπαλίζουμε με το θυμάρι.
Γύρω του τοποθετούμε τις υπόλοιπες φέτες ντομάτας και ρίχνουμε επάνω το λάδι.
Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς περίπου 35-40 λεπτά.
Το φαγκρί είναι ένα ψάρι από τα πιο νόστιμα και κάνει πολύ καλές σούπες. Δεν έχει πολλά κόκαλα και είναι ιδανικό για τα παιδιά, Όταν ήταν μικρά τα παιδιά μου το έπαιρνα συχνά το μαγείρευα σούπα με κρεμμύδι και σέλινο για να ενισχύσω τη γεύση, το ξεκοκάλιζα και τους έριχνα τα κομμάτια ψαριού μέσα στη σούπα.
Το φαγκρί είναι μεγάλο ψάρι και βγαίνει 2-3 μερίδες. Σήμερα το έφτιαξα με ντομάτα και μαϊντανό και έγινε πεντάγλυκο.
Το μυστικό είναι για να μείνει μέσα ζουμερό χρειάζεται αργό ψήσιμο σε σταθερή θερμοκρασία 200 βαθμούς.
Τα Υλικά μας:
1 ψάρι φαγκρί περίπου 1 κιλό
100 ml λάδι
150 ml νερό
αλάτι και πιπέρι
2 ώριμες ξεφλουδισμένες ντομάτες σε φέτες
1/2 ματσάκι μαϊντανό κομμένο
1 κουταλίτσα θυμάρι
Πως το μαγειρεύουμε:
Δεν το χαράσσουμε για να μην μας σκληρύνει.
Ετοιμάζουμε τις ντομάτες σε φέτες και τις αλατίζουμε ελαφρά.
Ρίχνουμε το νερό στο πυρέξ ή στο ταψί και τοποθετούμε το ψάρι. Αλατίζουμε την κοιλιά του και τη γεμίζουμε με φέτες ντομάτες και μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι και πασπαλίζουμε με το θυμάρι.
Γύρω του τοποθετούμε τις υπόλοιπες φέτες ντομάτας και ρίχνουμε επάνω το λάδι.
Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς περίπου 35-40 λεπτά.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου