Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

Μια σαλάτα με ότι λαχανικό έχουμε,επιπλέον καρύδια και ρόδια.. Ντρέσινκ με μέλι, μουστάρδα και μπαλσάμικο! Υπέροχη!!!




Μια σαλάτα εύκολη δροσιστική που ταιριάζει με όλα τα κρέατα. Η μόνη μπελαλίδικη δυσκολία είναι η φωλιά που είναι μέσα η ντομάτα τριαντάφυλλο. Η φωλιά είναι φτιαγμένη από λεπτές φέτες παρμεζάνα σε μικρό αντικολλητικό τηγάνι που ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να την απλώσουμε και να γίνει μια συμπαγής ζεστή μάζα και μετά αγκαλιάζουμε όπως είναι καυτή το εξωτερικό ενός μικρού μπολ για να δώσουμε το σχήμα της φωλιά. Παγώνει αμέσως. Δεν είναι βέβαια απαραίτητο να την φτιάξετε. Μπορείτε την παρμεζάνα να τη ρίξετε σε φιλέ πάνω στη σαλάτα αν θέλετε. 

Το τριαντάφυλλο είναι εύκολο να το φτιάξουμε. Καθαρίζουμε μια μεγάλη ντομάτα γύρω γύρω χωρίς να μας κοπεί η λωρίδα. Την θέλουμε ολόκληρη. Παίρνοντας στο χέρι μας τη μια άκρη της την τυλίγουμε γύρω από αυτήν και παίρνει όμορφο σχήμα.

Τα υλικά μας:
1 μεγάλο μαρούλι τρυφερό
1/2 κούπα σπανάκι μπέιμπι
1 κούπα ρόκα τρυφερή
1 αγγούρι
1 ντομάτα μέτρια
1/2 κούπα ρόδια
1/2 κούπα καρύδια
αλάτι και πιπέρι ανάλογο

Για το Ντρέσινκ:
1 κουταλιές σ. μουστάρδα
1 κουταλιά σ. μέλι
1 κουταλιά σ. ξίδι μπαλσάμικο
3-4 κουταλιές σ. λάδι
Τα κτυπάμε όλα μαζί.

Πως φτιάχνουμε τη σαλάτα μας. 



Στο μπάκο της κουζίνας όλα τα υλικά μας πλυμένα και καθαρισμένα.
Σε μια μικρή λεκάνη κόβουμε με το χέρι τα λαχανικά μας στο μέγεθος που θέλουμε. Προσθέτουμε τη ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε. 
Προσθέτουμε 2 κουταλιές από το ντρέσινκ κι ανακατεύουμε. 
Απλώνουμε τη σαλάτα μας σε σχήμα που θέλουμε σε μεγάλη πιατέλα. Κόβουμε λεπτές ροδέλες το αγγούρι και το τοποθετούμε γύρω από τη σαλάτα. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ντρέσινκ και απλώνουμε τα ρόδια και τα καρύδια. Επάνω τοποθετούμε το τριαντάφυλλο να δώσει περισσότερη ομορφιά. 


Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές