Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Ένα σνίτσελ όλο γλύκα και ζουμερή νοστιμιά!!!





Αυτή η συνταγή μου βγήκε αυθόρμητα. Ήθελα να χρησιμοποιήσω τα μανιτάρια πριν λήξουν και το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό!!! 
Είμαι βέβαιη ότι θα σας αρέσει!!!

Τα Υλικά μας:

4 μερίδες σνίτσελ χοιρινό ή κοτόπουλο
1 ποτήρι νερού φρυγανιά τριμμένη
100 γρ. κεφαλοτύρι ή γραβιέρα τριμμένη
1 - 2 αυγά χτυπημένα
4 φέτες μπέικον κομμένο μεγάλα καρεδάκια
300 γρ. μανιτάρια σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά σ. βούτυρο ζωικό (προτιμώ αγελάδος)
1 κουταλιά σ. μέλι
1/2 κύβο κρέατος τύπου Knor
1 ποτηράκι κρασί λευκό
λάδι για το τηγάνισμα περίπου μισή κούπα
αλατοπίπερο



Πως φτιάχνουμε τα σνίτσελ μας.

Αλατοπιπερώνουμε τα σνίτσελ.
Σ'ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε το αυγό και βουτάμε μέσα ένα σνίτσελ κι από τις δυο πλευρές. Το κρατάμε λίγο στον αέρα να πέσει στο πιάτο το περίσσευμα αυγού.
Το πασπαλίζουμε κι από τις δυο πλευρές με το τυρί.
Απλώνουμε σ' ένα μικρό ταψάκι (το θέλουμε μικρό για να μην μας απλώνεται πολύ η φρυγανιά) τη μισή τριμμένη φρυγανιά και τοποθετούμε το σνίτσελ πάνω στη φρυγανιά. Ρίχνουμε στην επάνω επιφάνεια του σνίτσελ τόση φρυγανιά ώστε να σκεπαστεί. Με τις παλάμες πατικώνουμε ("ζουπάμε") το σνίτσελ παντού, ώστε να απορροφήσει τη φρυγανιά. Αν νοτίσει η φρυγανιά που το σκεπάσαμε το πασπαλίζουμε με λίγη ακόμη και την πατικώνουμε λίγο να καθίσει. Γυρίζουμε κι από την άλλη πλευρά κι επαναλαμβάνουμε το ίδιο.
Βάζουμε το έτοιμο σνίτσελ σ' ένα ταψάκι και επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία με τα υπόλοιπα τρία σνίτσελ.
Μπορούμε να φτιάξουμε αρκετά σνίτσελ (με τα ανάλογα υλικά) να τα διπλώσουμε ένα ένα σε ασημόχαρτο και να τα βάλουμε στην κατάψυξη και να τα έχουμε έτοιμα για άλλη φορά.

Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και το αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε το μπέικον κι όταν ροδίσει το βγάζουμε με το τρυπητό σ' ένα πιάτο. 
Τοποθετούμε μέσα στο τηγάνι τα σνίτσελ και όταν ροδίσουν τα γυρίζουμε με τσιμπίδα από την άλλη πλευρά. Όταν ροδίσουν ρίχνουμε στο τηγάνι το μπέικον και τα μανιτάρια κι ανακατεύουμε ελαφρά με ξύλινο κουτάλι. Ρίχνουμε το κρασί. Όταν εξατμιστεί χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία 1 βαθμό πριν το τέλος ψιλοκόβουμε μέσα το μισό κύβο κότας ή βοδινού και σκεπάζουμε το τηγάνι. Παρακολουθούμε το φαγητό μας κι όταν μαλακώσουν τα μανιτάρια (γύρω στα 8-10 λεπτά) προσθέτουμε στο τηγάνι το μέλι και το βούτυρο. Το βούτυρο το ρίχνουμε για να δέσει περισσότερο η σάλτσα μας. Θέλουμε τόση σάλτσα ώστε να ρίξουμε κατά το σερβίρισμα και πάνω στο σνίτσελ και πάνω στο ριζότο. Ανακατεύουμε απαλά με το ξύλινο κουτάλι για ένα λεπτό και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. 
Προσοχή: Αν το φαγητό μας δεν έχει αρκετό ζουμί, πριν ρίξουμε το μέλι προσθέτουμε όσο χρειαζόμαστε καυτό νερό. 
Τα σνίτσελ μας τα σερβίρουμε με πιλάφι και πράσινη σαλάτα.



Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές