Κοτόπουλο με κολοκυθάκια. Μια παραδοσιακή συνταγή που φτιάχνουν στα ελληνικά χωριά μας και είναι πολύ νόστιμη.
Μπορούμε να την φτιάξουμε και με αρνάκι ή κατσικάκι και με μοσχάρι !!!!
Τα υλικά μας:
1 κοτόπουλο τεμαχισμένο
1/2 κούπα λάδι
1+ 1/2 κιλό κολοκυθάκια μικρά
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4 ώριμες μεγάλες ντομάτες τριμμένες
1 κουταλίτσα πελτέ ντομάτας
1 κρασοπότηρο κρασί λευκό ή ροζέ
1/2 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κύβο ζωμός κότας (για όσους το χρησιμοποιούν)
1 κουταλιά σ. ζάχαρη (εγώ βάζω 1 1/2)
λίγο τριμμένο πιπέρι
1 κουταλίτσα κοφτή αλάτι
Πως μαγειρεύουμε το φαγητό μας:
Στη χύτρα ταχύτητας βάζουμε το λάδι να κάψει σε μεγάλη θερμοκρασία και σοτάρουμε ελαφρά τα κομμάτια του κοτόπουλου και από τις δυο πλευρές. Τα βγάζουμε σε μπολ και ρίχνουμε στην χύτρα το σκόρδο και μετά το κρεμμύδι να σοταρισθούν ανακατεύοντας. Ρίχνουμε μέσα πάλι το σοταρισμένο κοτόπουλο και σβήνουμε με το κρασί και όταν ξεθυμάνει, 1-2' περίπου προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέτω 1 κρασοπότηρο νερό, σκεπάζω τη χύτρα την κλείνουμε, χαμηλώνουμε στο μισό βαθμό πριν το τέλος της και βράζω το κοτόπουλο για 15'. Αν το φτιάξουμε με αρνάκι θέλει περίπου 25΄, ενώ για το μοσχάρι λίγο περισσότερο.
Αποσύρουμε την χύτρα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα κολοκυθάκια. Με ανοιχτή τη χύτρα τα σιγοβράζουμε (χαμηλώνουμε στο μισό τη θερμοκρασία) έως ότου μαλακώσουν τα κολοκυθάκια. Θα πρέπει να μείνει το φαγητό μας με την ανάλογη σάλτσα του. Αν δούμε πως χρειάζεται λίγο νερό, προσθέτουμε νερό ζεστό.
Αν έχουν βράσει τα κολοκυθάκια, αλλά έχει νερουλή σάλτσα, προκειμένου να μην μας διαλυθούν τα κολοκυθάκια, διαλύουμε 1 κουταλιά κορν φλάουρ σε λίγο κρύο νερό το ρίχνουμε στη χύτρα και την κουνάμε να πάει παντού και να σφίξει η σάλτσα μας.
Αν προσθέσουμε στα 2 τελευταία λεπτά και 150 γρ. φέτα χοντροκομμένη το φαγητό μας γίνεται πιο απολαυστικό!!!!!
Μπορούμε να την φτιάξουμε και με αρνάκι ή κατσικάκι και με μοσχάρι !!!!
Τα υλικά μας:
1 κοτόπουλο τεμαχισμένο
1/2 κούπα λάδι
1+ 1/2 κιλό κολοκυθάκια μικρά
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4 ώριμες μεγάλες ντομάτες τριμμένες
1 κουταλίτσα πελτέ ντομάτας
1 κρασοπότηρο κρασί λευκό ή ροζέ
1/2 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κύβο ζωμός κότας (για όσους το χρησιμοποιούν)
1 κουταλιά σ. ζάχαρη (εγώ βάζω 1 1/2)
λίγο τριμμένο πιπέρι
1 κουταλίτσα κοφτή αλάτι
Πως μαγειρεύουμε το φαγητό μας:
Στη χύτρα ταχύτητας βάζουμε το λάδι να κάψει σε μεγάλη θερμοκρασία και σοτάρουμε ελαφρά τα κομμάτια του κοτόπουλου και από τις δυο πλευρές. Τα βγάζουμε σε μπολ και ρίχνουμε στην χύτρα το σκόρδο και μετά το κρεμμύδι να σοταρισθούν ανακατεύοντας. Ρίχνουμε μέσα πάλι το σοταρισμένο κοτόπουλο και σβήνουμε με το κρασί και όταν ξεθυμάνει, 1-2' περίπου προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέτω 1 κρασοπότηρο νερό, σκεπάζω τη χύτρα την κλείνουμε, χαμηλώνουμε στο μισό βαθμό πριν το τέλος της και βράζω το κοτόπουλο για 15'. Αν το φτιάξουμε με αρνάκι θέλει περίπου 25΄, ενώ για το μοσχάρι λίγο περισσότερο.
Αποσύρουμε την χύτρα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα κολοκυθάκια. Με ανοιχτή τη χύτρα τα σιγοβράζουμε (χαμηλώνουμε στο μισό τη θερμοκρασία) έως ότου μαλακώσουν τα κολοκυθάκια. Θα πρέπει να μείνει το φαγητό μας με την ανάλογη σάλτσα του. Αν δούμε πως χρειάζεται λίγο νερό, προσθέτουμε νερό ζεστό.
Αν έχουν βράσει τα κολοκυθάκια, αλλά έχει νερουλή σάλτσα, προκειμένου να μην μας διαλυθούν τα κολοκυθάκια, διαλύουμε 1 κουταλιά κορν φλάουρ σε λίγο κρύο νερό το ρίχνουμε στη χύτρα και την κουνάμε να πάει παντού και να σφίξει η σάλτσα μας.
Αν προσθέσουμε στα 2 τελευταία λεπτά και 150 γρ. φέτα χοντροκομμένη το φαγητό μας γίνεται πιο απολαυστικό!!!!!
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου