Σήμερα μαγείρεψα 4 μπούτια γαλοπούλας, τα έσβησα με λευκό κρασί και έριξα μπαχάρι και μοσχοκάρυδο και μοσχοβόλησε το φαγητό μου!!!!
Μπορούμε με την ίδια συνταγή να μαγειρέψουμε και μοσχάρι.
Τα Υλικά μας
4 μερίδες
4 μπούτια κοτόπουλου ή γαλοπούλας.
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
4 ώριμε ντομάτες ψιλοκομμένες ή ανάλογο χυμό κονσέρβας
1/2 πιπεριά κόκκινη κομμένη κομμένη σε λωρίδες
1/2 πιπεριά πράσσινη κομμένη σε λωρίδες
2 φύλλα δάφνης
1/2 κουταλάκι μπαχάρι
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι κόκκους άτριφτο πιπέρι
1 κύβο ζωμό κότας (για όσους τοχρησιμοποιούν)
Αλάτι
Ανάλογο νερό. Στη δική μου χύτρα χρειάζεται 1/2 ποτήρι νερού
1/2 κιλό μακαρόνια
Τριμμένο κεφαλοτύρι για τα μακαρόνια
Πως μαγειρεύουμε το φαγητό μας:
Έχω πλύνει και σπουπίσει τα μπούτια. Βάζω σε μεγάλη θερμοκρασία τη χύτρα ταχύτητας, ρίχνω το λάδι κι όταν κάψει καλά ροδίζω τα μπούτια και από τις δυο πλευρές.
Προσθέτω το σκόρδο και το κρεμμύδι και ανακατώνω να σοταριστούν λίγο.
Σβήνω το φαγητό με το κρασί και αφήνω ένα-δύο λεπτά να ξεθυμάνει.
Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά μας, κλείνουμε τη χύτρα, χαμηλώνουμε μισό βαθμό πριν το τέλος της θερμοκρασίας και μαγειρεύουμε περίπου 45 λεπτά για τη γαλοπούλα και 30 λεπτά για το κοτόπουλο. Όταν ανοίξουμε τη χύτρα αφήνουμε σε δυνατότερη θερμοκρασία να βράσει λίγο ακόμη για να χυλώσει η σάλτσα μας.
Συνοδεύουμε το φαγητό μας με μακαρόνια ή ρύζι σπυρωτό.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου