Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017


Το τσιζ κέικ είναι ένα υπέροχο δροσερό γλυκό, δεν συμφωνείτε; Αν του προσθέσουμε και την αγαπημένη σοκολάτα Toblerone γίνεται μοναδικό!!! Όσο και να φας θέλεις κι άλλο!!!!! 






Τα Υλικά μας:
Φόρμα κέικ Νο 26. Την αποσπώμενη που δεν έχει τρύπα στη μέση

300 γρ. μπισκότα Digestive
400 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
400 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Φιλαδέλφειας)
100 γρ. Βιτάμ λιωμένο και λίγο ακόμη για το άλειμμα της φόρμας
2 σοκολάτες των 200 γρ Toblerone
180 γρ. μπισκότα Cookies χωρίς κακάο
10 μπισκότα mini oreo για διακόσμηση ή ότι άλλο προτιμάτε

Πως το φτιάχνουμε:

Στο multi θρυμματίζουμε σε σκόνη τα μπισκότα Digestive και τα αδειάζουμε σ' ένα μπολ. Λιώνουμε σε μπεν μαρι το βούτυρο και το ρίχνουμε στο μπολ με τα μπισκότα. Ανακατεύουμε πολύ καλά να τραβήξει η σκόνη μπισκότου το βούτυρο.
Βουτυρώνουμε τη φόρμα και αδειάζουμε ομοιόμορφα το υλικό του μπισκότου. Πατάμε με το κουτάλι να σφίξει. Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Χτυπάμε με το μίξερ σ' ένα μπολ το τυρί, σε μέτρια ταχύτητα. Σε άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τα 200 γρ. σοκολάτας Toblerone ανακατεύοντας συνέχεια. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει. Να προσέξουμε να μην μας γίνει πάλι σκληρή όσο παγώνει. Τη θέλουμε ρευστή.
Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα στο μπολ με το τυρί, σταδιακά, ενώ χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα με το μίξερ για λίγο, μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στο σοκολατένιο μείγμα τη χτυπημένη σαντιγί  και ανακατεύουμε καλά με ελαφρές κινήσεις.
Κόβουμε τα μπισκότα Cookies σε μικρά κομματάκια με το μαχαίρι ή τα χτυπάμε όσο χρειάζεται στο Multi (αλλά θέλει προσοχή να μην γίνουν σκόνη) και τα ρίχνουμε στο μείγμα του γλυκού μας κι ανακατεύουμε ελαφρά να πάνε ομοιόμορφα παντού.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα με το μπισκότο και απλώνουμε με τη μαρίζ (πλαστική σπάτουλα) να γίνει επίπεδη η επιφάνεια.
Τοποθετούμε το τζιζ κέικ στο ψυγείο το λιγότερο 4-5 ώρες για να παγώσει και να σφίξει.
Βάζουμε τη φόρμα με το γλυκό σε μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος,  ξεφορμάρουμε ανοίγοντας τη φόρμα. 
Κόβουμε σε κομμάτια (ανάμεσα στο κενό των τριγώνων) την άλλη σοκολάτα Toblerone και τα τοποθετούμε στην επιφάνεια του γλυκού, όπως επίσης και τα mini oreo με σχέδια της αρεσκείας μας.
Είμαι σίγουρη ότι θα το απολαύσετε!!!!!

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές