Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Οι γαρίδες με χρωματιστές πιπεριές, ντομάτα, κονιάκ και φέτα είναι μια γευστική απόλαυση!!!!



Μ΄αυτόν το τρόπο κάνω και το σαγανάκι στο φούρνο, μόνο που αφήνω τη φέτα να ψηθεί λίγο παραπάνω μέχρι να ροδίσει. Εδώ το έχω κάνει στην κατσαρόλα και το συνοδεύω με πιλάφι.Όταν νηστεύουμε δεν θα ρίξουμε φυσικά τη φέτα!!! Είναι μια πολύ διαδεδομένη συνταγή, αλλά το μυστικό μου είναι να σογοβράσουν πολύ οι ντομάτες, να χυλώσει η σάλτσα και να ρίξουμε κι ένα κουταλάκι ζάχαρη. Το φαγητό μας είναι σκέτη απόλαυση!!!!

Τα υλικά μας για 4 μερίδες:
1 κιλό γαρίδες καθαρισμένες 
4 ώριμες ντομάτες χωρίς φλούδα, ψιλοκομμένες
2 πιπεριές. 1 κίτρινη και 1 κόκκινη σε λωρίδες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 κούπα λάδι
1/2 κούπα κονιάκ
1/2 κιλό χοντροκομμένη φέτα τυρί
αλάτι και πιπέρι
1 κουταλάκι ζάχαρη
1/2 κούπα νερό

Πως το μαγειρεύουμε το φαγητό μας:

Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά στον πάγκο μας.


Βάζουμε την κατσαρόλα μας με το λάδι σε μεγάλη θερμοκρασία και όταν ζεστάνει ρίχνουμε τις πιπεριές, ανακατεύουμε να μαραθούν και προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, πάντα ανακατεύουμε, το σκόρδο και όταν μοσχομυρίσει προσθέτουμε το κονιάκ.
Στη συνέχεια βάζουμε τις ντομάτες, αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και το νεράκι. Χαμηλώνουμε αρκετά τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε πάνω από μισή ώρα. Όταν κοντεύει να πιει τα υγρά του ρίχνουμε τις γαρίδες. Υπολογίζουμε περίπου οκτώ λεπτά βράσιμο ακόμα. 
Προσοχή! Οι γαρίδες δεν θέλουν πολύ βράσιμο γιατί σκληραίνουν. Όταν το φαγητό μείνει με τη σάλτσα που θέλουμε, ρίχνουμε χοντροκομμένη τη φέτα.
Όταν ρίξουμε τη φέτα, ανακατεύουμε ελαφρά με ξύλινη κουτάλα για λιγότερο από 1 λεπτό και αποσύρουμε το φαγητό μας από τη φωτιά.
Το συνοδεύουμε με ρύζι σπυρωτό ή μακαρόνια σπαγγέτι.




2 σχόλια :

stella thom είπε...

Τις γαριδες ποτε τις βαζουμε?

Η Μαμά είπε...

Αγαπητή μου Στέλλα έχεις δίκιο. Μεγάλη παράλειψη. Οκτώ λεπτά περίπου πριν ολοκληρωθεί η σάλτσα μας. Βλέπουμε τα υγρά του φαγητού και υπολογίζουμε. Δεν θέλουν πολύ βράσιμο γιατί σκληραίνουν. τρέχω να κάνω τη διόρθωση. Σε ευχαριστώ!!!!

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές