Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Ψάρι φιλέτο που η συνταγή βγήκε μόνη της.




Μπορούμε να βάλουμε οποιοδήποτε ψάρι φιλέτο (Γλώσσα, Πέρκα, Βακαλάος, Καλκάνι). Εγώ έβαλα Πέρκα κατεψυγμένη και παρ' όλα αυτά το φαγητό μου βγήκε τόσο φοβερά νόστιμο και με γλυκιά γεύση που έφαγα διπλή μερίδα. Επειδή κάνω τη διατροφή που έχω αναρτήσει κι εδώ στην Ιστοσελίδα μου δεν αλεύρωσα τα ψάρια. Κι ενώ βασανιζόμουν πως να το φτιάξω τηγανητό, επέλεξα χορταρικά που είχα στο ψυγείο μου και το φαγητό μου βγήκε ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ!!!!!
Έβαλα τηγανιτή ροδέλα ντομάτας, γλυκό κρεμμύδι (Ζακυνθινό) πιπεριά και ροδάκινο σε φέτες. Η ντομάτα και το ροδάκινο έδινε σε κάθε μπουκιά ψαριού μια ελαφριά γλύκα που εμένα προσωπικά μου άρεσε πολύ!!!! Εσείς αν δεν θέλετε το ροδάκινο μπορείτε να το παραλείψετε!!! 

Τα Υλικά μας:
1 συσκευασία φιλέτο 750 γρ. Πέρκα ή μπακαλιάρο 
1 κρεμμύδι σε φέτες (έβαλα 1/2 από το γλυκό κρεμμύδι  Ζακύνθου)
1 πιπεριά πράσινη χοντροκομμένη
1 πιπεριά κόκκινη χοντροκομμένη
1 ροδάκινο μεγάλο σε χοντρές μικρές φέτες (όσο το μικρό δάχτυλό μας) (προαιρετικό) 
1 ντομάτα μεγάλη, ώριμη και σφικτή, αξεφλούδιστη, κομμένη ροδέλες (πάχους μέχρι 1 εκατοστό περίπου)
6-7 σ. κουταλιές λάδι
1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
1 κλαράκι δεντρολίβανο ή 1 κουταλάκι ξερό
Αλάτι
Τριμμένο φρέσκο πιπέρι λίγο

Πως το μαγειρεύουμε:
Ετοιμάζουμε τα υλικά μας (πιπεριές, κρεμμύδι, ροδάκινο) στον πάγκο της κουζίνας μας. Αν είχα κόκκινη πιπεριά θα έβαζα. Κόβουμε τις ντομάτες και τις αλατίζουμε ελαφρά (θέλουμε να υπερτερεί η γλύκα της και όχι το αλάτι). 
Πλένουμε τα ψάρια μας, αφήνουμε λίγο να στραγγίσουν και τα ταμπονάρουμε με χαρτί κουζίνας να μείνουν στεγνά. Αν θέλετε τα αλευρώνετε. 
Αλατοπεπιερώνουμε τα ψάρια μας.
Τοποθετούμε το αντικολλητικό μεγάλο τηγάνι με 3 κουταλιές λάδι στη μέγιστη θερμοκρασία. Όταν κάψει καλά βάζουμε μέσα 2 ψάρια κάθε φορά, για να έχουν χώρο και να μην κολλήσουν μεταξύ τους και μας θρυψαλιαστούν. Επάνω πασπαλίζουμε με λίγο δεντρολίβανο. Τα αφήνουμε για 3 λεπτά να πάρουν χρώμα και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό και τα τηγανίζουμε για άλλα 3 λεπτά. Δυναμώνουμε πάλι στο μέγιστο τη θερμοκρασία και τα γυρίζουμε προσεκτικά (να μην μας κομματιαστούν) με μεγάλη σπάτουλα ή με δυο μικρές. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία, δενδρολίβανο, στα 3 λεπτά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σε άλλα 3 λεπτά τα βγάζουμε προσεκτικά σε μεγάλη πιατέλα. 
Τηγανίζουμε με τον ίδιο τρόπο όλα τα ψάρια. Αν στο τέλος, έχει φύγει όλο το λάδι, προσθέτουμε στο τηγάνι 1 κουταλιά σ. και  ρίχνουμε τα λαχανικά μας, το ροδάκινο και λίγο αλάτι. Σε χαμηλή θερμοκρασία τα ψήνουμε ελαφρά ανακατεύοντας με τη ξύλινη σπάτουλα μέχρι να μαλακώσουν και ρίχνουμε το κρασί. Σιγοψήνουμε 3 λεπτά ακόμη και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. 
Απλώνουμε τα λαχανικά μας γύρω από τα ψάρια και λίγο υλικό με ζουμί πάνω τους.  
Σ' ένα άλλο τηγάνι προσθέτουμε τις υπόλοιπες 3 κουταλιές σ. λάδι, το βάζουμε σε μεγάλη θερμοκρασία κι όταν κάψει τοποθετούμε τις στρογγυλές φέτες ντομάτας. Σε 2 λεπτά τις γυρίζουμε προσεκτικά από την άλλη πλευρά και σε δύο λεπτά τις αποσύρουμε από τη φωτιά. Τις τοποθετούμε μια ροδέλα πάνω σε κάθε ψάρι και το λάδι τους το περιχύνουμε σ' όλα τα ψάρια.
Σίγουρα θα σας βγει ένα υπέροχο πιάτο γεμάτο γλύκα και αρώματα. Μέχρι και ο γάτος μου το λιμπίστηκε!!!!!




Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές