Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Το αρνάκι ή κατσικάκι θα το μαγειρέψουμε με χυλοπίτες και θα γλύψουμε και τα δάχτυλά μας!!!







Αυτό το φαγητό μοιάζει με το γιουβέτσι στο φούρνο!!! Είναι το ίδιο γευστικό και στην κατσαρόλα. Αν ρίξουμε και λίγη μαυροδάφνη ... μοσχοβολάει και έχει μια ελαφριά γλυκιά γεύση!!!!

Τα Υλικά μας:

5 μερίδες

1+1/2 κιλό αρνί ή κατσίκι
1 ποτήρι κρασιού μαυροδάφνη
1/2 κούπα λάδι
1 κρεμμύδι μικρό τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κουταλάκι μπαχάρι
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1 φύλλο δάφνης
αλάτι και λίγο τριμμένο πιπέρι
Λίγους κόκκους πιπεριού
1 κουταλιά ντοματοπολτό αραιωμένο σε λίγο νερό
1 ντομάτα ώριμη τριμμένη ή λίγο χυμό
1 ποτήρι νερό για το κρέας
χυλοπίτες βάζουμε 2 ποτήρια νερού
7 ποτήρια βραστό νερό για τις χυλοπίτες

Πως μαγειρεύουμε το φαγητό μας:


          Βάζουμε τη χύτρα σε μεγάλη θερμοκρασία και ρίχνουμε το λάδι. Όταν κάψει, ροδίζουμε και από τις δυο πλευρές το κρέας. Ρίχνουμε τη σκελίδα το σκόρδο και στη συνέχεια το κρεμμύδι να σοταριστούν ελαφρά. Σβήνουμε με τη μαυροδάφνη και σε ένα περίπου λεπτό ρίχνουμε το 1 ποτήρι νερό. Προσθέτουμε το μπαχάρι, το μοσχοκάρυδο, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι. Τέλος την τριμμένη ντομάτα και τον ντοματοπολτό. κλείνουμε τη χύτρα και σιγοβράζουμε μισό βαθμό πριν το τέλος της θερμοκρασίας για 40 λεπτά (κοιτάξτε τις οδηγίες της δική σας χύτρας για το αρνί).
          Αποσύρουμε τη χύτρα και όταν την ανοίξουμε προσθέτουμε 7 ποτήρια βραστό νερό (1 ποτήρι ήδη υπάρχει μέσα) και ρίχνουμε τα δυο ποτήρια χυλοπίτες. Ανακατεύουμε συνέχεια στην αρχή γιατί κολλάνε οι χυλοπίτες στην κατσαρόλα. Βράζουμε περίπου για 15-20 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν. Αν έχει λίγα υγρά παραπάνω θα τα πιει όσο στέκεται το φαγητό να κρυώσει.
          Όποιος θέλει προσθέτει στο πιάτο του κεφαλοτύρι τριμμένο.

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές