Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Η μαμά Χρύσα σας προτείνει:

Κοτόπουλο στο φούρνο για να απογειωθείτε με άρωμα από εσπεριδοειδή και γεύση!!!







Τη συνταγή αυτή μπορούμε να την φτιάξουμε και με γαλοπούλα. Στα Market βρίσκουμε κομμάτια από στήθος ή μπούτια γαλοπούλας κι έτσι δεν χρειάζεται να πάρουμε ολόκληρη. Είναι μια εύκολη και γευστική συνταγή για το καθημερινό φαγητό μας. Ο χυμός πορτοκαλιού και το ξύσμα λεμονιού κάνει τη διαφορά!!!!

Τα υλικά για το κοτόπουλο:

  • 1 μέτριο κοτόπουλο, ή 1 στήθος και 4 μπούτια
  • 1 κούπα λάδι
  • 2 πορτοκάλια ο χυμός τους
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες (αν θέλουμε βάζουμε περισσότερες)
  • 1 κλωνάρι δενδρολίβανο ή μια κουταλιά ξερό
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 ποτήρι νερό σε περίπτωση που δεν το ψήσετε στη γάστρα

Πως μαγειρεύουμε το φαγητό μας:

Εγώ το ψήνω στη γάστρα και γίνεται λουκούμι. Αν δεν έχετε γάστρα, βάλτε το σε βαθύ ταψί και σκεπάστε πολύ καλά όλο το ταψί με αλουμινόχαρτο (να μην φεύγουν οι υδρατμοί). Στην μία ώρα ψησίματος βγάλτε το ασημόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να ροδοψηθεί το φαγητό. Αν σας λείψουν υγρά στο φαγητό πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, να χτυπήστε μία κούπα ή ένα ποτήρι βραστό νερό (ανάλογα πόσο χρειάζεται) με  λίγο λάδι και ελάχιστο αλάτι και να το ρίξετε στο φαγητό σε μια άκρη του, συνεχίζοντας το ψήσιμο.


Βάζουμε τις κομμένες πατάτες στη γάστρα. Επάνω ρίχνουμε ψιλοκομμένη τη 1 σκελίδα σκόρδο  το ξύσμα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε τις μερίδες του κοτόπουλου ή της γαλοπούλας και τις τοποθετούμε απλωτά πάνω από τις πατάτες. Ρίχνουμε επάνω τους την άλλη σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο. Απλώνουμε τα φιλαράκια δενδρολίβανου. Χτυπάμε στη φραπιέρα ή στο multi το χυμό πορτοκαλιού, το λάδι, λίγο αλάτι και περιλούζουμε το φαγητό μας. Σκεπάζουμε καλά τη γάστρα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 90-120 λεπτά. Στη μία ώρα ψησίματος βγάζουμε τη γάστρα και ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού μας. Αν έχει ροδοψηθεί το κρέας το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Σκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο έως ότου ψηθεί καλά το κοτόπουλο.

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές