Η μαμά Χρύσα προτείνει
Αφράτο Κέικ για παιδιά και μεγάλους!!!!!!!!!
Αφράτο Κέικ για παιδιά και μεγάλους!!!!!!!!!
Πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνηΥπάρχει οικογένεια που δεν φτιάχνει κέικ σπίτι του; Όχι βέβαια. Είναι το καθημερινό γλυκό των παιδιών μας! Άρα όλες οι νοικοκυρές έχουν κάποια συνταγή και όλες ξέρουν να φτιάχνουν κέικ. Εγώ θα σας γράψω την πιο απλή! Την πιο γρήγορη! Την πιο αφράτη! Την πιο γλυκιά! Την πιο αρωματική!!! Χθες έφτιαξα ένα μεγάλο ταψί (Τι να μου κάνουν οι φόρμες, όταν θέλουμε ποσότητα;) Λοιπόν τώρα το απόγευμα δεν υπάρχει ούτε ψιχουλάκι. Αυτός είναι κι ο λόγος που την φτιάχνω μια φορά το μήνα..... για να μην παίρνουμε κιλά!!!!!
Συμβουλές από τη μαμά για μια συνταγή κέικ με πολλές γεύσεις!!!
Η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική θέλει φαντασία και τόλμη. Οποιαδήποτε συνταγή έχουμε πάρει από κάποιον άλλον, εμείς μπορούμε να της βάλουμε την προσωπική μας σφραγίδα.
Με βάση αυτή τη συνταγή για κέικ μπορούμε να κάνουμε αρκετές παραλλαγές.
Μπορούμε να προσθέσουμε ένα ή δυο από τα υλικά της αρεσκείας μας.
Τα μυστικά για ένα επιτυχημένο κέικ:
Έχω βγάλει εκτός ψυγείου τα αυγά και το βούτυρο ώρες πριν.
Προτιμώ το βούτυρο soft που αλείφουμε στο ψωμί και που είναι σε κεσεδάκι γιατί είναι μαλακό και χτυπιέται καλύτερα με τη ζάχαρη. Πάντα κοσκινίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε μέσα το μπέικιν πάουερ.
Τα Υλικά μας!
Πως φτιάχνουμε το κέικ:
Βλέπουμε φωτογραφίες και ανάλυση στη συνταγή για κέικ http://www.syntagesmamas.gr/2013/03/blog-post_18.html
Σε μεγάλο μπολ ή τον κάδο του μίξερ κτυπώ το βούτυρο για 5 λεπτά στη μέγιστη ταχύτητα και στη συνέχεια ρίχνω τμηματικά τη ζάχαρη και χτυπώ για 5 λεπτά ακόμη. Ενώ συνεχίζω το χτύπημα ρίχνω ένα ένα τα αυγά ολόκληρα. Συνεχίζω το χτύπημα για 3 λεπτά ακόμη. Χαμηλώνω στη μεσαία ταχύτητα και ρίχνω τα αρώματα και (το ρούμι ή το χυμό πορτοκαλιού ή το κονιάκ) και προσθέτω διαδοχικά το αλεύρι με το γάλα. Το χτυπώ ακόμη 1-2 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα.
Αδειάζω το μείγμα σε 2 βουτυρωμένες φόρμες (πασπαλισμένες με λίγο αλεύρι) διαστάσεις 23x13 ή σε στρογγυλό ταψί Νο 22 και το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 175-180 βαθμούς σε αερόθερμο κουζίνα ή στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις για 1 ώρα. Όταν ροδοψηθεί καλά σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Στα 55 λεπτά τρυπάμε με οδοντογλυφίδα να ελέγξουμε αν ψήθηκε. Όταν κρυώσει (περίπου 10 λεπτά) το βγάζουμε και το τοποθετούμε σε πιατέλα. |
2 σχόλια :
Αγαπημένη μου Χρύσα
Πραγματικά το αφράτο σου κέϊκ με ταξίδεψε στα παιδικά μου χρόνια.
Έτσι το έκανε η μαμά μου, έτσι συνεχίζω κι εγώ.
Θησαυρός οι συνταγές σου!
Πολλά φιλιά
Γλυκιά μου Μάγδα σε ευχαριστώ πολύ για τα ωραία σου λόγια!!! Όλες από τις μαμάδες μας μάθαμε!!! Η ζαχαροπλαστική είναι μεράκι και ταλέντο... Πρέπει να τόχεις και λίγο και με την εξάσκηση γίνεσαι καλύτερος κι εγώ προσπαθώ!!!!
Φιλιά κι από μένα!!!!
Δημοσίευση σχολίου