Η μαμά Χρύσα προτείνει
Άλλη μια συνταγή για στεγνό γλάσο σοκολάτας
Υλικά:
200 γρ. κουβερτούρα 52% κακάο σπασμένη σε μικρά κομμάτια
100 γρ. βούτυρο αγελαδινό
4 κ. σ. μπράντι
Πως φτιάχνουμε το γλάσο μας:
Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια.
Την λιώνουμε σε μπεν-μαρί.
Βάζουμε στη φωτιά ένα μεγάλο κατσαρόλι ή ένα βαθύ τηγάνι με νερό και το βράζουμε. Τοποθετούμε τη σοκολάτα σε ένα χοντρό μπολ και το βάζουμε μέσα στο νερό που βράζει και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι συνεχώς μέχρι να λιώσει. Μπορούμε να την τοποθετήσουμε σε ένα γυάλινο μπολ και να την βάλουμε να λιώσει στο φούρνο μικροκυμάτων.
Όταν έχει λιώσει η σοκολάτα, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.
Ρίχνουμε το μπράντι ανακατεύοντας συνέχεια με το κουτάλι μέχρι να γίνει ένα πηχτό σιρόπι. Αμέσως το απλώνουμε γρήγορα πάνω στο γλυκό μας (που πρέπει να είναι τελείως κρύο) γιατί στεγνώνει αμέσως.
Την λιώνουμε σε μπεν-μαρί.
Βάζουμε στη φωτιά ένα μεγάλο κατσαρόλι ή ένα βαθύ τηγάνι με νερό και το βράζουμε. Τοποθετούμε τη σοκολάτα σε ένα χοντρό μπολ και το βάζουμε μέσα στο νερό που βράζει και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι συνεχώς μέχρι να λιώσει. Μπορούμε να την τοποθετήσουμε σε ένα γυάλινο μπολ και να την βάλουμε να λιώσει στο φούρνο μικροκυμάτων.
Όταν έχει λιώσει η σοκολάτα, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.
Ρίχνουμε το μπράντι ανακατεύοντας συνέχεια με το κουτάλι μέχρι να γίνει ένα πηχτό σιρόπι. Αμέσως το απλώνουμε γρήγορα πάνω στο γλυκό μας (που πρέπει να είναι τελείως κρύο) γιατί στεγνώνει αμέσως.
Μια άλλη συνταγή για γλάσο είναι:
250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
250 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κ.γλ. μέλι
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία.
250 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κ.γλ. μέλι
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου