Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Η μαμά Χρύσα προτείνει:
Χοιρινό ή κοτόπουλο με κρασί και κόκκινες πιπεριές!!!!






      Κάθε μέρα αναρωτιόμαστε, τι θα φάμε; Πως θα το μαγειρέψουμε; Όλες έχουμε αυτό το πρόβλημα καθημερινά. Η λύση είναι να φτιάχνουμε τα ίδια κρέατα ή λαχανικά με διαφορετικές κάθε φορά συνταγές για να μην βαρεθούμε με τα ίδια και τα ίδια. Το σημερινό φαγητό μας είναι εύκολο και γευστικότατο. Σήμερα τα μαγείρεψα με χωριάτικο κοτόπουλο και έγινε κυριολεκτικά λουκούμι. Μια σάλτσα που γλύκαινε τον ουρανίσκο. Η δική σας σάλτσα θα γίνει πιο πηχτή. Εγώ λόγω διατροφής βάζω ελάχιστο λάδι, εξ' ου και η φωτογραφία.

Τα υλικά μας:

  1. 1+1/2 κιλό χοιρινό μπούτι ή σπάλα ή λαιμό κομμένο σε κύβους
  2. 1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
  3. 3 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  4. 1/2 κούπα λάδι
  5. 2 κόκκινες πιπεριές σε λωρίδες
  6. 1 σκελίδα σκόρδο μεγάλη, ψιλοκομμένη
  7. 1 κούπα λευκό κρασί
  8. 1 κύβο λαχανικών
  9. λίγους κόκκους μαύρο πιπέρι
  10. αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  11. 1 κουταλιά σ. κορν φλάουρ

Πως φτιάχνουμε το φαγητό μας:

        Αλατοπιπερώνουμε το κρέας. Ζεσταίνουμε το λάδι στη χύτρα και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει πολύ ελαφρά από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σέλινο, τις πιπεριές και το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Πασπαλίζουμε με το κορν φλάουρ και σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί ρίχνουμε τους κόκκους του πιπεριού και τον κύβο λαχανικών ψιλοκομμένο. Ρίχνουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό, κλείνουμε τη χύτρα ταχύτητας και βράζουμε το φαγητό μας σύμφωνα με τις οδηγίες της χύτρας μας.

     
Σε απλή κατσαρόλα θα ρίξουμε 3 ποτήρια νερό και θα σιγοβράσουμε το φαγητό μας μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με τη σάλτσα του. 
      Τη χύτρα όταν την ξεσκεπάσουμε, αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό μέχρι να χυλώσει η σάλτσα του.
Σερβίρουμε το φαγητό μας με πιλάφι. Δές τε μια συνταγή   http://syntagesmamas.blogspot.gr/2014/01/blog-post_24.html


Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές