Η μαμά Χρύσα προτείνει:
Μια εύκολη, γρήγορη και υπέροχη συνταγή με μπούτια κοτόπουλου, μανιτάρια και καπνιστό ζαμπόν. Αν θέλετε να το μαγειρέψετε με μπούτια γαλοπούλας αγοράστε τα πιο μικρά, διαφορετικά πάρτε μόνο το κοπανάκι και τεμαχίστε το στα δύο. Θα απολαύσετε σίγουρα το φαγητό!!!
Βάζουμε το αλατοπιπερωμένο αλεύρι σε μια πλαστική σακουλίτσα διατήρησης τροφίμων, ρίχνουμε μέσα ένα ένα τα κομμάτια κοτόπουλου, κουνάμε τη σακούλα ενώ την κρατάμε με κλειστό το στόμιο για να αλευρωθούν τα κομμάτια και τα τοποθετούμε σε δίσκο.
Βάζουμε το ζαμπόν σε ένα βαθύ και φαρδύ τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και το τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά γυρίζοντας το. Το βγάζουμε σε ένα πιάτο αφήνοντας το λίπος στο τηγάνι. Τοποθετούμε στο τηγάνι με το λίπος τα κομμάτια κοτόπουλου και τα τηγανίζουμε (πάντα σε μέτρια θερμοκρασία) για την 4 λεπτά κάθε πλευρά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο τηγάνι και τα ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε την πάπρικα, λίγο αλάτι και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία ένα βαθμό πριν το τέλος. Σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι που να μην επιτρέπει τους υδρατμούς να φεύγουν και σιγοβράζουμε το φαγητό μας για 12-15 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και προσθέτουμε τα μανιτάρια και το ζαμπόν και σκεπάζουμε πάλι καλά το τηγάνι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5-6 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί το κοτόπουλο και να χρειαστεί παρατείνομε το ψήσιμο. Όταν έχει ψηθεί καλά το κρέας το περιλούζουμε με το χυμό λεμονιού και σε 1-2 λεπτά προσθέτουμε το πράσο και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε ελαφρά με ξύλινο κουτάλι. Σε 2 λεπτά αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε το φαγητό μας με πράσινη σαλάτα ή πατάτες τηγανιτές.
Μια εύκολη, γρήγορη και υπέροχη συνταγή με μπούτια κοτόπουλου, μανιτάρια και καπνιστό ζαμπόν. Αν θέλετε να το μαγειρέψετε με μπούτια γαλοπούλας αγοράστε τα πιο μικρά, διαφορετικά πάρτε μόνο το κοπανάκι και τεμαχίστε το στα δύο. Θα απολαύσετε σίγουρα το φαγητό!!!
Τα υλικά μας:
- 3-4 φέτες ζαμπόν καπνιστό να έχει λίγο λίπος.
- 4 ολόκληρα μπούτια κοτόπουλο (μαζί με το καπάκι) χωρίς πέτσα
- 1 κούπα αλατοπιπερωμένο αλεύρι
- 1 μικρό κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κουταλάκι πάπρικα
- 250 γρ. κεφαλάκια μανιταριών καθαρισμένα
- 5-6 κουτάλια της σ. κρέμα γάλακτος
- 1/2 ψιλοκομμένο πράσο (το λευκό μέρος)
- 1 λεμόνι ζουμερό ο χυμός του
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πως μαγειρεύουμε το κοτόπουλο:
Κόβουμε τα μπούτια (χωρίζουμε το καπάκι από το κοπανάκι).Βάζουμε το αλατοπιπερωμένο αλεύρι σε μια πλαστική σακουλίτσα διατήρησης τροφίμων, ρίχνουμε μέσα ένα ένα τα κομμάτια κοτόπουλου, κουνάμε τη σακούλα ενώ την κρατάμε με κλειστό το στόμιο για να αλευρωθούν τα κομμάτια και τα τοποθετούμε σε δίσκο.
Βάζουμε το ζαμπόν σε ένα βαθύ και φαρδύ τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και το τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά γυρίζοντας το. Το βγάζουμε σε ένα πιάτο αφήνοντας το λίπος στο τηγάνι. Τοποθετούμε στο τηγάνι με το λίπος τα κομμάτια κοτόπουλου και τα τηγανίζουμε (πάντα σε μέτρια θερμοκρασία) για την 4 λεπτά κάθε πλευρά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο τηγάνι και τα ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε την πάπρικα, λίγο αλάτι και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία ένα βαθμό πριν το τέλος. Σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι που να μην επιτρέπει τους υδρατμούς να φεύγουν και σιγοβράζουμε το φαγητό μας για 12-15 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και προσθέτουμε τα μανιτάρια και το ζαμπόν και σκεπάζουμε πάλι καλά το τηγάνι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5-6 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί το κοτόπουλο και να χρειαστεί παρατείνομε το ψήσιμο. Όταν έχει ψηθεί καλά το κρέας το περιλούζουμε με το χυμό λεμονιού και σε 1-2 λεπτά προσθέτουμε το πράσο και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε ελαφρά με ξύλινο κουτάλι. Σε 2 λεπτά αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε το φαγητό μας με πράσινη σαλάτα ή πατάτες τηγανιτές.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου