Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013


Οι πατάτες τηγανιτές με μπέικον και κρεμμύδια είναι μια Γερμανική συνταγή που έφτιαξε η κόρη μου στα γενέθλιά της και έδεσε καταπληκτικά με τα μπιφτέκια της (συνταγή: μπιφτέκια γεμιστά με καπνιστό τυρί και καπνιστό χοιρινό)  http://syntagesmamas.blogspot.gr/2013/12/blog-post_9.html.

Τα υλικά μας:

  1. 1 κιλό πατάτες
  2. 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  3. 10 φέτες μπέικον κομμένες καρεδάκια
  4. 4 κουταλιές λάδι με βούτυρο
  5. αλάτι και πιπέρι 
  6.  λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα

 Πως φτιάχνουμε τις πατάτες:  

 Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με τις φλούδες τόσο ώστε να κρατάνε. Τις καθαρίζουμε κι όταν κρυώσουν τις κόβουμε σε ροδέλες και τις αλατοπιπερώνουμε.
       Βάζουμε σε μέτρια φωτιά ένα  φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι με 2 κουταλιές σ. νερό ρίχνουμε τα κρεμμύδια (έτσι γίνονται πιο γλυκά) και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό. Ρίχνουμε το λάδι με το βούτυρο, ανακατεύουμε να σοταρισθούν τα κρεμμύδια και προσθέτουμε το κομμένο μπέικον, ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου ροδίσει. Τα βγάζουμε σε ένα πιάτο με τρυπητή κουτάλα και ρίχνουμε στο τηγάνι τις πατάτες δυναμώνοντας τη φωτιά. Όταν ροδίσουν από τη μια πλευρά τις γυρίζουμε από την άλλη. Όταν ροδοψηθούν προσθέτουμε το μπέικον με τα κρεμμύδια, ανακατεύουμε ελαφρά και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Τα σερβίρουμε σε πιατέλα πασπαλίζοντας με τον μαϊντανό.


1 σχόλια :

Beauty Follower είπε...

Νοστιμότατο πιατο
φανταζομαι αγαπημενο σε ολους τους teenagers!

Καλή χρονιά :)

http://beautyfollower.blogspot.gr/

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές