Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Είναι ένα εύκολο γλυκό με ωραία εμφάνιση και φυσικά γευστικότατο!!!

Τα υλικά μας:

Για το παντεσπάνι:
ταψί 30Χ26 εκ.
  1. 3 μεγάλα αυγά
  2. 3/4 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  3. 1/2 κούπας ζάχαρη
  4. 2 κουταλιές ζεστό νερό
  5. ζάχαρη άχνη στο τέλος για το πασπάλισμα

Για τη γέμιση:

  1. 1 και 1/2 κούπας κρέμα γάλακτος
  2. 4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
  3. 1 βανίλια
  4. 1/2 κούπας μαρμελάδα  φράουλας
  5. 250 γρ. φρέσκιες φράουλες.

Πως φτιάχνουμε το ρολό μας:

Παντεσπάνι:
Αλείφουμε το ταψί  του φούρνου ή άλλο ξέβαθο, με λίγο βούτυρο και στρώνουμε λαδόχαρτο φούρνου.
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, ώστε να φουσκώσουν και διπλασιαστούν σε όγκο περίπου 15-20'.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε τμηματικά στον κάδο του μίξερ που έχουμε έχουμε τώρα βάλει πολύ χαμηλή ταχύτητα ώσπου να γίνει ένας ομοιογενής χυλός. Σταματάμε το χτύπημα με το μίξερ. Προσθέτουμε λίγο λίγο το ζεστό νερό ανακατεύοντας απαλά με ξύλινη κουτάλα, ώστε να ενσωματωθεί. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και με ένα μεταλλικό κουτάλι κάνουμε ομοιόμορφη την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10΄. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το αναποδογυρίζουμε πάνω σε πετσέτα καλυμμένη με λαδόχαρτο, πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη.
Ξεκολλάμε προσεκτικά το επάνω λαδόχαρτο, και τυλίγουμε το παντεσπάνι με την πετσέτα και το νέο λαδόχαρτο, απαλά σε ρολό, όσο ακόμη είναι πολύ ζεστό για να πάρει το σχήμα και να μη  σπάσει όταν το γεμίσουμε. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες και τις κόβουμε λεπτά φετάκια. Φυλάμε μερικά όμορφα φετάκια για το γαρνίρισμα.
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη και τη βανίλια μέχρι να πήξει και να αφρατέψει η σαντιγί. Τη φυλάμε στο ψυγείο.
Ξετυλίγουμε προσεχτικά το ρολό, το αλείφουμε με τη μαρμελάδα παντού (αφού πρώτα τη ζεστάνουμε να μαλακώσει ανακατεύοντας καλά) και μετά απλώνουμε τα 2/3 της σαντιγί και τα φετάκια της φράουλας.
Τυλίγουμε πάλι το ρολό και το βάζουμε σε αλουμινόχαρτο τυλιγμένο για να διατηρήσει το σχήμα του και το βάζουμε στο ψυγείο για όσες ώρες μπορούμε. Πριν το σερβίρουμε το ξετυλίγουμε και το τοποθετούμε στην πιατέλα σερβιρίσματος. Γαρνίρουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη σαντιγί και τα φετάκια φράουλας που κρατήσαμε.Το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Το διατηρούμε στο ψυγείο ακάλυπτο μέχρι 2 μέρες.

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές