Είναι ένα εύκολο γλυκό με ωραία εμφάνιση και φυσικά γευστικότατο!!!
ταψί 30Χ26 εκ.
Αλείφουμε το ταψί του φούρνου ή άλλο ξέβαθο, με λίγο βούτυρο και στρώνουμε λαδόχαρτο φούρνου.
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, ώστε να φουσκώσουν και διπλασιαστούν σε όγκο περίπου 15-20'.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε τμηματικά στον κάδο του μίξερ που έχουμε έχουμε τώρα βάλει πολύ χαμηλή ταχύτητα ώσπου να γίνει ένας ομοιογενής χυλός. Σταματάμε το χτύπημα με το μίξερ. Προσθέτουμε λίγο λίγο το ζεστό νερό ανακατεύοντας απαλά με ξύλινη κουτάλα, ώστε να ενσωματωθεί. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και με ένα μεταλλικό κουτάλι κάνουμε ομοιόμορφη την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10΄. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το αναποδογυρίζουμε πάνω σε πετσέτα καλυμμένη με λαδόχαρτο, πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη.
Ξεκολλάμε προσεκτικά το επάνω λαδόχαρτο, και τυλίγουμε το παντεσπάνι με την πετσέτα και το νέο λαδόχαρτο, απαλά σε ρολό, όσο ακόμη είναι πολύ ζεστό για να πάρει το σχήμα και να μη σπάσει όταν το γεμίσουμε. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες και τις κόβουμε λεπτά φετάκια. Φυλάμε μερικά όμορφα φετάκια για το γαρνίρισμα.
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη και τη βανίλια μέχρι να πήξει και να αφρατέψει η σαντιγί. Τη φυλάμε στο ψυγείο.
Ξετυλίγουμε προσεχτικά το ρολό, το αλείφουμε με τη μαρμελάδα παντού (αφού πρώτα τη ζεστάνουμε να μαλακώσει ανακατεύοντας καλά) και μετά απλώνουμε τα 2/3 της σαντιγί και τα φετάκια της φράουλας.
Τυλίγουμε πάλι το ρολό και το βάζουμε σε αλουμινόχαρτο τυλιγμένο για να διατηρήσει το σχήμα του και το βάζουμε στο ψυγείο για όσες ώρες μπορούμε. Πριν το σερβίρουμε το ξετυλίγουμε και το τοποθετούμε στην πιατέλα σερβιρίσματος. Γαρνίρουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη σαντιγί και τα φετάκια φράουλας που κρατήσαμε.Το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Το διατηρούμε στο ψυγείο ακάλυπτο μέχρι 2 μέρες.
Τα υλικά μας:
Για το παντεσπάνι:ταψί 30Χ26 εκ.
- 3 μεγάλα αυγά
- 3/4 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/2 κούπας ζάχαρη
- 2 κουταλιές ζεστό νερό
- ζάχαρη άχνη στο τέλος για το πασπάλισμα
Για τη γέμιση:
- 1 και 1/2 κούπας κρέμα γάλακτος
- 4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
- 1 βανίλια
- 1/2 κούπας μαρμελάδα φράουλας
- 250 γρ. φρέσκιες φράουλες.
Πως φτιάχνουμε το ρολό μας:
Παντεσπάνι:Αλείφουμε το ταψί του φούρνου ή άλλο ξέβαθο, με λίγο βούτυρο και στρώνουμε λαδόχαρτο φούρνου.
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, ώστε να φουσκώσουν και διπλασιαστούν σε όγκο περίπου 15-20'.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε τμηματικά στον κάδο του μίξερ που έχουμε έχουμε τώρα βάλει πολύ χαμηλή ταχύτητα ώσπου να γίνει ένας ομοιογενής χυλός. Σταματάμε το χτύπημα με το μίξερ. Προσθέτουμε λίγο λίγο το ζεστό νερό ανακατεύοντας απαλά με ξύλινη κουτάλα, ώστε να ενσωματωθεί. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και με ένα μεταλλικό κουτάλι κάνουμε ομοιόμορφη την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10΄. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το αναποδογυρίζουμε πάνω σε πετσέτα καλυμμένη με λαδόχαρτο, πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη.
Ξεκολλάμε προσεκτικά το επάνω λαδόχαρτο, και τυλίγουμε το παντεσπάνι με την πετσέτα και το νέο λαδόχαρτο, απαλά σε ρολό, όσο ακόμη είναι πολύ ζεστό για να πάρει το σχήμα και να μη σπάσει όταν το γεμίσουμε. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες και τις κόβουμε λεπτά φετάκια. Φυλάμε μερικά όμορφα φετάκια για το γαρνίρισμα.
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη και τη βανίλια μέχρι να πήξει και να αφρατέψει η σαντιγί. Τη φυλάμε στο ψυγείο.
Ξετυλίγουμε προσεχτικά το ρολό, το αλείφουμε με τη μαρμελάδα παντού (αφού πρώτα τη ζεστάνουμε να μαλακώσει ανακατεύοντας καλά) και μετά απλώνουμε τα 2/3 της σαντιγί και τα φετάκια της φράουλας.
Τυλίγουμε πάλι το ρολό και το βάζουμε σε αλουμινόχαρτο τυλιγμένο για να διατηρήσει το σχήμα του και το βάζουμε στο ψυγείο για όσες ώρες μπορούμε. Πριν το σερβίρουμε το ξετυλίγουμε και το τοποθετούμε στην πιατέλα σερβιρίσματος. Γαρνίρουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη σαντιγί και τα φετάκια φράουλας που κρατήσαμε.Το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Το διατηρούμε στο ψυγείο ακάλυπτο μέχρι 2 μέρες.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου