Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Εγώ τρελαίνομαι γι αυτή τη σάλτσα. Μοσχοβολά ο φρέσκος βασιλικός και το σκόρδο. Η δε γραβιέρα την απογειώνει με τη γεύση της. Τέλεια σάλτσα!!!

Τα υλικά μας:

  1. 1/2 κιλό μακαρόνια
  2. 2 κουταλιές σ. βούτυρο αγελάδας για τα μακαρόνια
  3. 3 σκελίδες σκόρδο
  4. 7 κουταλιές σ. λάδι
  5. 1 κούπα βασιλικό ψιλοκομμένο (αν δεν έχουμε 2 κουταλιές σ. ξερό)
  6. 1 κλωναράκι μαντζουράνα
  7. 8 κουταλιές σ. γραβιέρα
  8. 3 κουταλιές σ. κουκουνάρι 
  9. αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πως φτιάχνουμε τα μακαρόνια μας:

        Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε και στη συνέχεια τα βουτυρώνουμε.
        Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και τα χτυπάμε πολύ καλά. Αδειάζουμε το μείγμα στα μακαρόνια και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά. Μπορούμε να σερβίρουμε, ατομικά σε κάθε πιάτο τα μακαρόνια και να ρίξουμε επάνω από τη σάλτσα και τα ανακατεύουμε. Έτσι αν μας μείνει σάλτσα τη διατηρούμε στο ψυγείο για άλλη μέρα.



Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές