Αυτή είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για όσους αρέσουν τα μανιτάρια.
Για τα μανιτάρια:
Τα υλικά μας:
- 1 κιλό μπριζολάκια χοιρινά
- 200 γρ. λευκό κρασί
- αλάτι και πιπέρι
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- λίγο λάδι για το τηγάνισμα
Για τα μανιτάρια:
- 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια τσακισμένα σε 3 κομμάτια
- 2 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο
- λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι
- λίγο λάδι για το τηγάνισμα
Πως φτιάχνουμε το φαγητό μας:
Βάζουμε το τηγάνι με το λάδι σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και όταν κάψει το λάδι τοποθετούμε τα μπριζολάκια. Τα γυρίζουμε αμέσως και από την άλλη πλευρά. Τα αλατοπιπερώνουμε. Όταν ροδίσουν ρίχνουμε το κρασί.Τα σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία μισό βαθμό πριν το τέλος της. Τα γυρίζουμε δυο τρεις φορές μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν με λίγη σάλτσα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφού βράσει 2'-3' αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Ένα άλλο τηγάνι με λάδι το τοποθετούμε στη φωτιά σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και όταν κάψει ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα αλατοπιπερώνουμε. Τα γυρίζουμε συνεχώς ώσπου να ψηθούν. Σβήνουμε με το μπαλσάμικο ξίδι, ανακατεύουμε συνεχώς και σε 1'-2' τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε τα μπριζολάκια με τη σάλτσα τους στο πιάτο και δίπλα γαρνίρουμε με τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου