Η μαμά Χρύσα σας προτείνει:
Το κέικ της οικογένειας
Αυτό το κέικ είναι σκέτη απόλαυση. Όταν το φτιάξετε θα θέλετε να το τρώτε συνέχεια.
Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε το κέικ για 1 ώρα. Αν ροδίσει νωρίτερα το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο αν θέλουμε το πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη και ελάχιστη κανέλα.
Το κέικ της οικογένειας
Αυτό το κέικ είναι σκέτη απόλαυση. Όταν το φτιάξετε θα θέλετε να το τρώτε συνέχεια.
Τα υλικά για το κέικ:
Ταψάκι Νο 32- 4 κούπες φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
- 250 γρ. βιτάμ (το κλασικό)
- 1 κούπα σταφίδες της αρεσκείας σας
- 1+1/2 κούπα ζάχαρη
- 1+1/2 κούπα χοντροκομμένα καρύδια
- 1/3 κούπας κονιάκ
- 2 κούπες χυμό πορτοκαλιού
- 1/2 κουταλάκι κανέλα σε σκόνη
- 1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο σε σκόνη
- 1 κουταλάκι σόδα φαγητού.
- 2 κουτάλια σ. ξύσμα πορτοκαλιού
Πως φτιάχνουμε το κέικ:
Κοσκινίζουμε τη φαρίνα σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε μέσα το γαρύφαλλο και την κανέλα. Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε το βιτάμ ελαφρά λιωμένο. Τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν.Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τα ρίχνουμε στο μπολ και μετά τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το κονιάκ. Ζυμώνουμε να ενωθούν και προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες (εγώ βάζω λευκές). Ζυμώνουμε πάλι πολύ καλά.
Αλείφουμε το ταψάκι με λίγο βοτάμ. Απλώνουμε ένα λαδόχαρτο κουζίνας στο μέγεθος του πάτου του ταψιού. Το αλείφουμε με λίγο βιτάμ και το πασπαλίζουμε ελαφρά με λίγο αλεύρι. Ρίχνουμε μέσα το υλικό του κέικ.Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε το κέικ για 1 ώρα. Αν ροδίσει νωρίτερα το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο αν θέλουμε το πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη και ελάχιστη κανέλα.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου