Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Η μαμά Χρύσα προτείνει:



Ποιος μπορεί να αντισταθεί μπροστά σε μια σοκολατένια απόλαυση; Εύκολο και γρήγορο γλυκό που συνδυάζεται υπέροχα με παγωτό. Ελπίζω να σας αρέσει!!!!

Τα υλικά μας:

  1. 150 γρ. βούτυρο 
  2. 125 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  3. 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
  4. 350 γρ. σκούρα φρέσκια ζάχαρη
  5. 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  6. 1/2 κουταλάκι κοφτό αλάτι
  7. 4 μεγάλα αυγά ελαφρά χτυπημένα
  8. 1/2 κουταλάκι  βανίλια
  9. 150 γρ. καρυδόψιχα χονδροκομμένη
Για το γλάσο:
  1. 175 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  2. 120 γρ. κρέμα γάλακτος

Πως φτιάχνουμε το γλυκό μας:

Λιώνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα γάλακτος σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε τη ζάχαρη ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι, το ρίχνουμε στο μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια και την καρυδόψιχα. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, και στους 170 βαθμούς τον αερόθερμο. Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα τετράγωνο ταψί, πλευράς 20 εκ., και στρώνουμε μέσα την  λαδόκολλα φούρνου.
Ρίχνουμε στο μείγμα σοκολάτας τα κομματάκια κουβερτούρας, ανακατεύουμε το υλικό μας και το απλώνουμε στο ταψί.
Ψήνουμε περίπου 35'-40' (δεν πρέπει να ξεροψηθεί πολύ). Το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε.
Γλάσο: Λιώνουμε τη κουβερτούρα σοκολάτα σε μπεν μαρί. Τη βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε το μείγμα να γίνει λείο και το απλώνουμε πάνω στο γλυκό. Αφήνουμε να κρυώσει καλά το γλάσο και μετά το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Καλή Απόλαυση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές