Είναι ένα παραδοσιακό φαγητό, εύκολο και γευστικότατο.
Στραγγίζουμε το μπακαλιάρο. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει σε μέτρια θερμοκρασία, αλευρώνουμε έναν ένα κομμάτι και τα τηγανίζουμε. Όταν τα κομμάτια πάρουν χρυσαφί χρώμα, τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
Σουρώνουμε το λάδι του τηγανιού και το ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε. Ρίχνουμε τις ντομάτες καθαρισμένες και ψιλοκομμένες, λίγο αλάτι, το πιπέρι και μία κούπα νερό.
Αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά για μισή ώρα περίπου.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα ταψάκι κι επάνω τοποθετούμε τον τηγανισμένο μπακαλιάρο. Προσθέτουμε λίγο νερό και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25'-30'. Βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο, όταν έχει μείνει με πυκνή σάλτσα.
Τα υλικά μας:
- 1 κιλό μπακαλιάροπαστό, χωρίς κόκκαλο
- 1 κούπα λάδι
- 3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
- 700 γρ. κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες
- αλάτι, πιπέρι
- αλεύρι για το τηγάνισμα
Πως μαγειρεύουμε το φαγητό μας:
Κόβουμε το μπακαλιάρο σε κομμάτια και τον βάζουμε σε κατσαρόλα με άφθονο κρύο νερό. Σε καμιά ώρα που θα έχει μαλακώσει τον καθαρίζουμε από τα λέπια. Βάζουμε καθαρό νερό στην κατσαρόλα και τον βάζουμε μέσα. Χρειάζεται το λιγότερο 24 ώρες σε άφθονο νερό, για να φύγει η αρμύρα του. Στο διάστημα αυτό, αλλάζουμε 4-5 φορές, με καθαρό νερό.Στραγγίζουμε το μπακαλιάρο. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει σε μέτρια θερμοκρασία, αλευρώνουμε έναν ένα κομμάτι και τα τηγανίζουμε. Όταν τα κομμάτια πάρουν χρυσαφί χρώμα, τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
Σουρώνουμε το λάδι του τηγανιού και το ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε. Ρίχνουμε τις ντομάτες καθαρισμένες και ψιλοκομμένες, λίγο αλάτι, το πιπέρι και μία κούπα νερό.
Αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά για μισή ώρα περίπου.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα ταψάκι κι επάνω τοποθετούμε τον τηγανισμένο μπακαλιάρο. Προσθέτουμε λίγο νερό και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25'-30'. Βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο, όταν έχει μείνει με πυκνή σάλτσα.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου