Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013

Μαρινάρισμα ονομάζεται η παραμονή του κρέατος για κάποιο χρονικό διάστημα σε ποσότητα αρωματισμένου με διάφορα μυρωδικά υγρού, όπως κόκκινο κρασί, στο οποίο προστέθηκαν κόκκοι πιπεριού και δάφνη ή σε ξίδι και χυμό λεμονιού, στο οποίο προστέθηκαν μουστάρδα, σκόρδα και κρεμμύδια.
Η μαρινάτα, πέρα από ότι χαρίζει τα ιδιαίτερα αρώματα της στο κρέας το κάνει επίσης πολύ μαλακό και τρυφερό κατά το ψήσιμο. Αν μάλιστα σκεπάσουμε εξ ολοκλήρου από το υγρό της μαρινάτας το κρέας μπορεί να παραμείνει σε αυτή για 6 ολόκληρες μέρες, χωρίς να αλλοιωθεί και με εξαιρετικά αποτελέσματα στην υφή και τη γεύση του.
Παρόμοιο αποτέλεσμα με την μαρινάτα έχει και η επάλειψη του κρέατος με άφθονο λάδι, το οποίο έχουμε ανακατέψει από πριν με θυμάρι, δεντρολίβανο, πιπέρι και σκόρδο. Στη συνέχεια το κρέας το τυλίγουμε σε μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και το φυλάσσουμε στο ψυγείο, για 1-2 μέρες, ώστε να τραβήξει τα αρώματα των μυρωδικών.

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές