Το σουφλέ με τυριά είναι μια απόλαυση. Είναι ένα ορεκτικό για πάσα στιγμή και αρέσει ιδιαίτερα στα παιδιά. Είναι εύκολο και γρήγορο.
Προσθέτουμε τα τυριά, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα κροκάδια των αυγών και ρίχνουμε λίγο λίγο το μείγμα των τυρών και ανακατεύουμε συνέχεια.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα ασπράδια των αυγών να γίνουν μαρέγκα σφικτή. Ρίχνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα των τυριών και ανακατεύουμε ελαφρά.
Βουτυρώνουμε μόνο στον πάτο, μια φόρμα ειδική για σουφλέ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε το σουφλέ μας για 1 ώρα. Αν ροδίσει νωρίτερα το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Το σερβίρουμε ζεστό.
Τα υλικά μας:
- 4 κουταλιές σ. φρέσκο βούτυρο τύπου Κερκύρας
- 4 κουταλιές σ. αλεύρι
- 1 κούπα γάλα
- 125 γρ. τυριά τριμμένα (γκούντα, κασέρι, ρεγκάτο, γραβιέρα)
- 4 αυγά
- αλάτι, πιπέρι
Πως φτιάχνουμε το σουφλέ μας:
Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατώνουμε δυνατά. Ρίχνουμε το γάλα ενώ ανακατώνουμε συνεχώς.Προσθέτουμε τα τυριά, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα κροκάδια των αυγών και ρίχνουμε λίγο λίγο το μείγμα των τυρών και ανακατεύουμε συνέχεια.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα ασπράδια των αυγών να γίνουν μαρέγκα σφικτή. Ρίχνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα των τυριών και ανακατεύουμε ελαφρά.
Βουτυρώνουμε μόνο στον πάτο, μια φόρμα ειδική για σουφλέ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε το σουφλέ μας για 1 ώρα. Αν ροδίσει νωρίτερα το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Το σερβίρουμε ζεστό.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου