Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Οι συνταγές για διάφορες γεύσεις κέικ, είναι πάρα πολλές. Θα προσπαθήσω να γράψω μερικές που έχω φτιάξει κατά καιρούς. Το Κέικ με σταφίδες και φρούτα παρασκευάζεται όπως το απλό κέικ και τα προσθέτουμε.

Τα υλικά μας:

  1. 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  2. 250 γρ. βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
  3. 440 γρ. ζάχαρη
  4. 5 αυγά
  5. 1 και 1/4 κούπα γάλα ή χυμό φρέσκο πορτοκάλι ή μισό-μισό
  6. 1 βανίλια
  7. ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  8. 1 κούπα ξανθή σταφίδα
  9. 1 κούπα μαύρη σταφίδα
  10. 1/2 κούπα καρύδια χονδροκομμένα στο multi
  11. 1/2 κούπα κόντιτα 

Πως φτιάχνουμε το κέικ:

Ανακατεύω καλά σε ένα πιάτο  3-4 κουταλιές από το αλεύρι με  τις σταφίδες, τα καρύδια και τα κομμένα φρούτα (υπάρχουν έτοιμα κομμένα σε κουτί). 
Στο μπολ του μίξερ κτυπώ το βούτυρο (όχι λιωμένο) και ρίχνω τμηματικά τη ζάχαρη και ένα ένα τα αυγά. Συνεχίζω το κτύπημα για 5'.  Προσθέτω διαδοχικά το αλεύρι με το γάλα ή το χυμό πορτοκαλιού και τέλος το άρωμα βανίλιας και το ξύσμα. Ανακατεύω τώρα με κουτάλα και ρίχνω  το μείγμα του αλευριού με τις σταφίδες και ανακατώνω καλά. Βουτυρώνω και αλευρώνω (και στα τοιχώματα) δυο φόρμες για κέικ μέγεθος 23Χ13 εκ. Ρίχνω μέσα το χυλό.
Ψήνω το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στου 180 βαθμούς για 1 ώρα. Δοκιμάζω πρώτα με ένα στεγνό μαχαίρι. Αν βγει καθαρό σημαίνει πως ψήθηκε. Το βγάζω από το φούρνο και το αφήνω να κρυώσει περίπου 10' το αναποδογυρίζω σε πιατέλα και αν θέλουμε το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές