Τρίτη 16 Απριλίου 2013


Η μαμά Χρύσα προτείνει:

          Αυτή τη συνταγή την εμπνεύστηκα από τα εσκαλόπ χοιρινό που έχω αναρτήσει. Βγήκαν οι μπριζόλες μαλακές και ζουμερές και η σάλτσα του ήταν τέλεια από γεύση και νοστιμιά.
Θα πρέπει οι μπριζόλες να είναι κανονικές και όχι χοντρές

Τα υλικά μας:

  1. 4 μπριζόλες χοιρινές
  2. 1 κουταλιά μουστάρδα
  3. 1/2 κουτιού μαλακό τυρί Φιλαδέλφεια
  4. 200 γρ. μανιτάρια σε φέτες
  5. 4 κουταλιές λάδι
  6. 2 κλαδάκια θρούμπι
  7. 2 κλαδάκια δενδρολίβανο
  8. αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  9. 1/2 κούπα νερό
  10. 1/2 κούπα κρασί λευκό

Πως φτιάχνουμε το φαγητό μας:

Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και τις τοποθετούμε στη γάστρα. Αν δεν έχουμε γάστρα, σε βαθύ ταψί που το σκεπάζουμε πολύ καλά με αλουμινόχαρτο ώστε να μη βγαίνουν καθόλου οι υδρατμοί του φαγητού.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε φετάκια. Όταν είναι φρέσκα και κάτασπρα δεν χρειάζονται πλύσιμο. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα ρίχνουμε στη γάστρα πάνω στο κρέας. Προσθέτουμε το θρούμπι και το δενδρολίβανο. Στο ποτήρι της φραπιέρας, βάζουμε τη μουστάρδα, το τυρί Φιλαδέλφεια, το λάδι, το κρασί και το νερό και τα χτυπάμε να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και το απλώνουμε πάνω στα μανιτάρια. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε για 90΄ στους 180 βαθμούς. Όταν περάσει μία ώρα ψησίματος ανοίγουμε τη γάστρα και ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού. Αν χρειαστεί λίγο νερό ρίχνουμε ζεστό. Όταν  βγάλουμε τη γάστρα από το φούρνο οι μπριζόλες θα έχουν ροδοψηθεί και θα έχει μείνει με λίγη σάλτσα, όπως στη φωτογραφία.




Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές