Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Προτιμώ πάντα τα φρέσκα μανιτάρια για τα φαγητά μου (στην έσχατη ανάγκη αγοράζω κονσέρβα σε φετούλες). Όταν είναι φρέσκα, είναι στη συσκευασία τους καθαρά και δεν χρειάζονται πλύσιμο. Αν έχουν κανένα στίγμα το καθαρίζουμε με το μαχαίρι. Αν τα πλύνουμε θα "ρουφήξουν"  νερό και θα αργήσουν να τηγανιστούν. Τα μανιτάρια είναι ένα εύκολο και γρήγορο συνοδευτικό για ψητά κρέατα, νουά, κρέας ψητό της κατσαρόλας, μπριζόλες, χοιρινό τηγανιά.

Τα υλικά για τα μανιτάρια μας:

  • 250 γρ. μανιτάρια κομμένα φέτες
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • αλάτι, πιπέρι
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος

Πως φτιάχνουμε τα μανιτάρια μας:


Αν έχουμε τηγανίσει μπριζόλες ή τηγανιά, ή φιλέτο, τότε χρησιμοποιούμε το λάδι που απέμεινε στο τηγάνι και τηγανίζουμε τα μανιτάρια. Αν δεν έχουμε τότε βάζουμε στο τηγάνι μας μια κουταλιά καλή βούτυρο και όταν κάψει ρίχνουμε τα μανιτάρια τα ανακατεύουμε συνέχεια  και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία να σιγοψηθούν και ρίχνουμε το αλατοπίπερο και το κονιάκ. Σε 10 περίπου λεπτά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατώνουμε. Σε 3-4 λεπτά αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Συνοδεύονται ζεστά.

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές