Η μαμά Χρύσα προτείνει γαρίδες με χρωματιστές πιπεριές!
Η συνταγή γαρίδες με χρωματιστές πιπεριές και κονιάκ είναι συνδυασμός υλικών από την προηγούμενη συνταγή "γαρίδες με φρέσκια ντομάτα και κανέλα". Σκέφτηκα να προσθέσω τις πιπεριές, την κέτσαπ και το κονιάκ. Πράγματι το μαγείρεψα την Κυριακή συνοδευόμενο με μακαρόνια και ήταν απερίγραπτα γευστική η σάλτσα του. Αν δεν τρώτε τόσες πολλές πιπεριές, μπορείτε στο τέλος να αφαιρέσετε όσες θέλετε από τη σάλτσα, αλλά η γεύση και η μυρωδιά θα μείνει και θα σας ενθουσιάσει. Αν δεν νηστεύετε προσθέστε 2 λεπτά πριν αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά 250 γρ. χοντροκομμένη φέτα κι ανακατεύετε ελαφρά μια- δυο φορές. Το φαγητό με τη φέτα γίνεται λουκούμι!!!
Τα υλικά για τις γαρίδες μας:
- 500 γρ. γαρίδες μεγάλες, ξεφλουδισμένες
- 6 κουταλιές λάδι
- 3/4 ποτήρι κρασιού κονιάκ
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες ή πολύ-πολύ ψιλοκομμένες
- 1 πιπεριά κόκκινη σε φέτες
- 1 πιπεριά κίτρινη σε φέτες
- 4 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
- 2 κουταλιές κέτσαπ
- 1 κούπα νερό (αν θέλουμε διαλύουμε 1 κουταλιά ζωμό λαχανικών)
- 1/2 κουταλάκι κύμινο
- 1/2 κουταλάκι κανέλα
- αλατοπίπερο
- 250 γρ. φέτα (προαιρετικά)
Πως μαγειρεύουμε τις γαρίδες:
Στην κατσαρόλα όταν κάψει το λάδι, σοτάρουμε τα κρεμμύδια να μαλακώσουν και στη συνέχεια ρίχνουμε τις πιπεριές και το σκόρδο κι ανακατεύουμε συνεχώς από την αρχή. Σβήνουμε με το κονιάκ κι ανακατεύουμε 1-2 λεπτά έως ότου εξατμιστεί. Ρίχνουμε μέσα τη ντομάτα, την κέτσαπ, το ζωμό λαχανικών ή το νερό, το κύμινο, την κανέλα και το αλατοπίπερο. Σιγοβράζουμε περίπου 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας πιο συχνά προς το τέλος. Προσέχουμε να έχουν μείνει λίγα υγρά στη σάλτσα, γιατί στη συνέχεια θα ρίξουμε τις γαρίδες και πρέπει να τις σιγοβράσουμε μόνο για 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Στα 10 λεπτά η σάλτσα να είναι πηχτή και να μη χρειαστεί να παρατείνουμε το βράσιμο, γιατί οι γαρίδες θα σκληρύνουν.
Σερβίρετε το φαγητό πάνω σε βρασμένο ρύζι ή σπαγγέτι.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου