Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Για να έχει επιτυχία μια τάρτα εξαρτάται περισσότερο από τη ζύμη της. Αν δεν προτιμάται τη ζύμη που φτιάχνουμε το παντεσπάνι, αυτή που σας παραθέτω, είναι η τέλεια κλασική συνταγή, που έχει πάντα επιτυχία, γεύση, και νοστιμιά.


Υλικά
350 γρμ βούτυρο σε πλάκα
2 κούπες ζάχαρη (300 γρμ)
2 αυγά ολόκληρα + 2 κρόκους
1/2 ποτήρι κρασιού κονιάκ
700 γρμ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του


Πως τη φτιάχνουμε
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι αλλά να μη ζεσταθεί πολύ. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο. Ρίχνουμε τα αυγά, συνεχίζουμε να χτυπάμε για λίγο, ρίχνουμε το κονιάκ, το αλεύρι σιγά σιγά χτυπώντας συνέχεια. Η ζύμη δε πρέπει να κολλάει πολύ, να γίνει όπως για τα κουλούρια, όχι σφικτή. Την αφήνουμε 15-30 λεπτά να "σταθεί". Αν θέλουμε κρατάμε λίγη ζύμη για λωρίδες.
Βουτυρώνουμε , αλευρώνουμε το ταψί και στρώνουμε τη ζύμη. Επάνω βάζουμε ότι λέει η συνταγή μας.

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές