Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Η μαμά Χρύσα προτείνει:






        Η παντζαροσαλάτα είναι από τις πιο γλυκιές σαλάτες για όσους αγαπούν τις γλυκιές γεύσεις. Αλλά και το χρώμα της , βαθύ κόκκινο, από μόνο τους φέρνει μια νότα χαράς και άνοιξης στο τραπέζι. Είναι εύκολη και γρήγορη συνταγή. Τα φρέσκα παντζάρια που θα τα βράσουμε εμείς είναι ότι καλύτερο, όμως αν δεν έχετε χρόνο μπορείτε κάλλιστα να τα αγοράσετε έτοιμα κομμένα σε βάζο. Δεν έχετε παρά να τα στραγγίσετε και να τα χρησιμοποιείται σε μια απλή σαλάτα ρίχνοντας λίγο λάδι και λίγο σκόρδο λιωμένο. Στην περίπτωση μας θα τα ανακατέψουμε με το γιαούρτι και θα γίνει μια ιδιαίτερη σαλάτα.

Τα υλικά μας:


  1. 300 γρ. παντζάρια βρασμένα σε φέτες ή σε κύβους
  2. 1 κούπα καρύδι χοντροκομμένο
  3. 4 κουταλιές μαγιονέζα
  4. 10 φύλλα μαρουλιού και την καρδιά του
  5. 1 κούπα γιαούρτι
  6. 3 κουταλιές λάδι
  7. 1 κούπα ξύδι
  8. αλάτι, πιπέρι

Πως φτιάχνουμε την παντζαροσαλάτα μας:

        Βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα παντζάρια μέχρι να τρυπιούνται εύκολα με το πιρούνι. Όταν τα βγάζουμε τα καθαρίζουμε από την φλούδα τους και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους.
Από το βράδυ ή 5-6 ώρες πριν βάζουμε σε ένα μπολ τα παντζάρια και ρίχνουμε επάνω το ξύδι. Πριν τα χρησιμοποιήσουμε τα στραγγίζουμε από το ξύδι. Αν αγοράσουμε τα έτοιμα σε βάζο, επειδή έχουν ξύδι και αλάτι δεν τους ρίχνουμε. Τα βάζουμε στραγγισμένα σε ένα μπολ και ρίχνουμε λίγο πιπέρι και το γιαούρτι με τη μαγιονέζα το λάδι και το μισό καρύδι. Ανακατεύουμε καλά. Σε μια πιατέλα απλώνουμε τα πλυμένα και σκουπισμένα φύλλα μαρουλιού και επάνω τοποθετούμε το μείγμα. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο καρύδι και βάζουμε όρθια στο κέντρο για διακόσμηση την μικρή καρδούλα του μαρουλιού.

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές