Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Η μαμά Χρύσα προτείνει:


Η τυρόπιτα με καταίφι αντί για φύλλο, είναι εντυπωσιακή σε εμφάνιση και ιδιαίτερη σε γεύση. Για ένα γιορτινό τραπέζι είναι ιδανική και την παρουσιάζετε με το πυρέξ που την ψήσατε. Σίγουρα θα σας δώσουν συγχαρητήρια! 

Τα υλικά μας:
1/2 κιλό καταίφι
2 κούπες τυρί φέτα τριμμένο
1 1/2 κούπας διάφορες γραβιέρες τριμμένες ή κασέρι
1/2 κούπας ροκφόρ
1/2 κούπας βούτυρο πρόβειο
1/2 κούπας μαργαρίνη
1 κούπα γάλα
1 κούπα κρέμα γάλακτος

6 αυγά

φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Πως φτιάχνουμε την τυρόπιτα μας:

Σε ένα μπολ κτυπώ ελαφρά 3 αυγά και ρίχνω μέσα όλα τα τυριά και το πιπέρι. Ξένω το καταίφι, χωρίς να χαλάσω το σχήμα του και το απλώνω στο τραπέζι. Το χωρίζω σε λωρίδες πλάτος περίπου 5 εκατοστά. Το σκεπάζω με υγρή πετσέτα. Βουτυρώνω το πυρέξ. Παίρνω μία μία λωρίδα καταίφι και βάζω στην άκρη μια κουταλιά σούπας από το μείγμα των τυριών. Διπλώνω χωρίς να σφίγγω, απαλά, ρολάροντας μέχρι το τέλος της λωρίδας και τοποθετώ με σειρά στο πυρέξ. Ζεσταίνω τα δύο βούτυρα μαζί και περιχύνω με κουτάλι πάνω σε όλα τα κομμάτια.
Στο στάδιο αυτό μπορώ αν θέλω να φυλάξω την τυρόπιτα στην κατάψυξη για να την βγάλω και να την ξεπαγώσω σε φυσιολογική θερμοκρασία την μέρα που θα την χρειαστώ. Μία ώρα πριν την ψήσω κτυπώ σε μπολ τα άλλα 3 αυγά, το γάλα και την κρέμα και τα απλώνω με κουτάλα πάνω σε κάθε κομμάτι. Πρέπει να μείνει μία ώρα να ποτιστεί από το μείγμα. Ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς γύρω στα 40 λεπτά ώσπου να ροδίσουν καλά. Προσέχω να ροδίσουν κι από κάτω. Ενδείκνυται η αερόθερμη κουζίνα γιατί ροδίζουν συγχρόνως και οι δυο πλευρές.

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές