Η συνταγή αυτή μοιάζει με την "αρνάκι με κάστανα και μέλι". Όμως σε όσους δεν αρέσουν οι γλυκές γεύσεις, αυτή είναι μία ωραία και πρωτότυπη συνταγή.
Τα υλικά μας:
1 κιλό αρνί
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
1 κύβο ζωμό μοσχαριού
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλίτσα του γλυκού δενδρολίβανο
1/2 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
1/2 κιλό κάστανα καθαρισμένα
3 κουταλιές καρύδια ψιλοκομμένα
4-5 κουταλιές κρέμα γάλακτος
Λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πως μαγειρεύουμε το αρνάκι μας:
Στην χύτρα ταχύτητος και σε δυνατή θερμοκρασία ροδίζουμε τις μερίδες του αρνιού. Τις γυρίζουμε κι όταν κοντεύουν να ροδοψηθούν ρίχνουμε το κρεμμύδι και στο σκόρδο. Το σβύνουμε με το κονιάκ, κι όταν σε 1 λεπτό εξατμιστεί, προσθέτουμε 1/2 ποτήρι νερό (σε απλή κατσαρόλα θα ρίξετε 3 ποτήρια και θα παρακολουθείτε το φαγητό μήπως χρειαστεί κι άλλο). Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη ζάχαρη, τον ζωμό κύβου και το δενδρολίβανο. Μαγειρεύουμε στη χύτρα μας ανάλογα με τις οδηγίες της σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και σε 20 λεπτά αποσύρουμε από την φωτιά. Όταν φύγει ο αέρας της χύτρας από την βαλβίδα, την ανοίγουμε και προσθέτουμε τα κάστανα και τα καρύδια. Δοκιμάζουμε αν θέλει αλάτι. Κλείνουμε τη χύτρα μας και σε χαμηλή θερμοκρασία βράζουμε το φαγητό μας άλλα 8 - 10 λεπτά. Όταν ανοίξουμε την χύτρα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε προσεκτικά και σε 2 λεπτά αποσύρουμε το φαγητό από την φωτιά .Να προσέξουμε πριν ρίξουμε την κρέμα να μην έχει πολλά υγρά το φαγητό. Στην περίπτωση που έχει πολλά υγρά, διαλύουμε 1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ σε ελάχιστο νερό και το ρίχνουμε στο φαγητό, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να μην μας διαλυθούν τα κάστανα και όταν πάρει δυο χόχλους ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος.
Συνοδεύουμε το φαγητό μας με ρύζι.
Τα υλικά μας:
1 κιλό αρνί
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
1 κύβο ζωμό μοσχαριού
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλίτσα του γλυκού δενδρολίβανο
1/2 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
1/2 κιλό κάστανα καθαρισμένα
3 κουταλιές καρύδια ψιλοκομμένα
4-5 κουταλιές κρέμα γάλακτος
Λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πως μαγειρεύουμε το αρνάκι μας:
Στην χύτρα ταχύτητος και σε δυνατή θερμοκρασία ροδίζουμε τις μερίδες του αρνιού. Τις γυρίζουμε κι όταν κοντεύουν να ροδοψηθούν ρίχνουμε το κρεμμύδι και στο σκόρδο. Το σβύνουμε με το κονιάκ, κι όταν σε 1 λεπτό εξατμιστεί, προσθέτουμε 1/2 ποτήρι νερό (σε απλή κατσαρόλα θα ρίξετε 3 ποτήρια και θα παρακολουθείτε το φαγητό μήπως χρειαστεί κι άλλο). Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη ζάχαρη, τον ζωμό κύβου και το δενδρολίβανο. Μαγειρεύουμε στη χύτρα μας ανάλογα με τις οδηγίες της σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και σε 20 λεπτά αποσύρουμε από την φωτιά. Όταν φύγει ο αέρας της χύτρας από την βαλβίδα, την ανοίγουμε και προσθέτουμε τα κάστανα και τα καρύδια. Δοκιμάζουμε αν θέλει αλάτι. Κλείνουμε τη χύτρα μας και σε χαμηλή θερμοκρασία βράζουμε το φαγητό μας άλλα 8 - 10 λεπτά. Όταν ανοίξουμε την χύτρα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε προσεκτικά και σε 2 λεπτά αποσύρουμε το φαγητό από την φωτιά .Να προσέξουμε πριν ρίξουμε την κρέμα να μην έχει πολλά υγρά το φαγητό. Στην περίπτωση που έχει πολλά υγρά, διαλύουμε 1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ σε ελάχιστο νερό και το ρίχνουμε στο φαγητό, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να μην μας διαλυθούν τα κάστανα και όταν πάρει δυο χόχλους ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος.
Συνοδεύουμε το φαγητό μας με ρύζι.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου