Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Η Χρύσα σας προτείνει: Κανελόνια γεμιστά με κιμά και κρέμα γάλακτος!!!





        Τα κανελόνια είναι ένα φαγητό που αρέσει σχεδόν σε όλους και ιδιαίτερα στα παιδιά. Θα σας γράψω μια συνταγή που είδα πως φτιάχνεται, απόν την εκπομπή του κ. Μαμαλάκη στο κανάλι του Megga πριν από αρκετά χρόνια. Ήταν από ένα ταξίδι του στην Αραβία. Όταν τα έφτιαξα ήταν νοστιμότατα και καθιέρωσα αυτή τη συνταγή. Φυσικά υπάρχουν πολλές παραλλαγές, αξίζει όμως να δοκιμάσετε κι αυτήν!!!

Τα υλικά για το φαγητό μας: Πυρέξ Νο 36εκ. Χ 24εκ.

Για τον κιμά:

  1. 450 γραμ. κιμάς από μοσχάρι
  2. 250 γραμ. κιμάς από χοιρινό
  3. 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  4. 2 κρεμμύδια χλωρά ψιλοκομμένα
  5. 4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  6. 2 κουταλιές σέλινο ψιλοκομμένο
  7. 2 κουταλιές σούπας φρυγανιά τριμμένη
  8. 1 καρότο ψιλοκομμένο
  9. 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  10. 1 αυγό χτυπημένο
  11. 125 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  12. αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τα κανελόνια:

  1. 1 κουτί (500 γρ.) κανελόνια
  2. 125 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  3. 250 γραμ. κρέμα γάλακτος
  4. 2 ντομάτες μέτριες ώριμες
  5. 4 κουταλιές σούπας βούτυρο

Πως μαγειρεύουμε το φαγητό μας:

        Σε κατσαρόλα και σε δυνατή θερμοκρασία τσιγαρίζω τα κρεμμύδια και μετά τον κιμά. Ρίχνω το κρασί, ανακατεύω για λίγο και συνέχεια ρίχνω όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από την φρυγανιά και το κεφαλοτύρι. Ρίχνω και ένα ποτήρι κρασιού νερό, ανακατεύω καλά αλατοπιπερώνω και χαμηλώνω τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία. Όταν γίνει ο κιμάς και έχει μείνει χωρίς υγρά, αποσύρουμε από την φωτιά. Ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά, το κεφαλοτύρι κι ανακατεύουμε.
        Γεμίζουμε με μικρό κουτάλι τα κανελόνια και τα αραδιάζουμε σε πυρέξ στο οποίο έχουμε απλώσει όλο το βούτυρο. Τρίβω και απλώνω επάνω τις ντομάτες (ξεφλουδισμένες), κτυπώ σε μπολ ελαφρά την κρέμα γάλακτος την απλώνω πάνω στο φαγητό και τέλος το πασπαλίζω με όλο το κεφαλοτύρι.
        Σκεπάζω το πυρέξ καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 55 λεπτά περίπου. Μην ξεχάσουμε στα 45 λεπτά να το ξεσκεπάσουμε και να το αφήσουμε να ροδίσει καλά και μετά το βγάζουμε.

      Σήμερα το έφτιαξα χωρίς να βάλω στον κιμά σέλινο (δεν αρέσει στα παιδιά) και αντί για κρασί έβαλα 1/2 ποτήρι κρασιού κονιάκ. Έγινε εξίσου τέλειο!!!

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές