Η μαμά Χρύσα προτείνει:
Το λαδορίγανη αρνί ή κατσίκι είναι σίγουρα εύκολο φαγητό. Από τον τίτλο καταλαβαίνει κανείς ότι τα κύρια συστατικά στο κρέας είναι το λάδι και η ρίγανη. Η επιτυχία σ' αυτό το φαγητό είναι ο τρόπος που το μαγειρεύουμε και το κρασί που προσθέτουμε. Η συνταγή της φίλης μου Βούλας είναι τέλεια... σαν να τρως λουκούμια...Πατρινά!!!
Τα υλικά του φαγητού μας:
- 1 κιλό αρνί ή κατσίκι σε μερίδες
- 1 κούπα τσαγιού λάδι
- 1 κούπα κρασί λευκό
- 1 κούπα νερό
- χυμό από 1 και 1/2 λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κουταλιά σούπας ρίγανη
Πως μαγειρεύουμε το φαγητό μας.
Στη χύτρα ταχύτητος ρίχνουμε το μισό λάδι από την κούπα και όταν κάψει ροδίζουμε ελαφρά το κρέας μας. Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί για λίγο προσθέτουμε το νερό. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε το φαγητό μας. Σκεπάζουμε τη χύτρα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της χύτρας μας, περίπου μισή ώρα. Όταν ξεσκεπάσουμε τη χύτρα, χτυπάμε στη φραπιέρα σε μια βαθιά κούπα το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη και το υπόλοιπο λάδι που είχαμε φυλάξει .Το ρίχνουμε στο φαγητό μας, το αφήνουμε ξεσκέπαστο να "δέσει" η σάλτσα μας σε δυνατή φωτιά για 5' περίπου και αποσύρουμε από τη φωτιά .Σε περίπτωση που δεν έχει "χυλώσει" η σάλτσα μας , πριν βγάλουμε τη χύτρα από τη φωτιά, διαλύουμε σε ένα ποτηράκι με λίγο νερό μία κουταλιά σούπας κοφτή κορν φλαουρ (αν δεν έχουμε βάζουμε αλεύρι), το ρίχνουμε στο φαγητό μας, ανακατεύουμε καλά και σε 2-3 λεπτά το βγάζουμε από τη φωτιά.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου