Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Από τις πιο εύκολες συνταγές και φυσικά γευστική. Την είχα δοκιμάσει σε ένα εστιατόριο σε καλοκαιρινές διακοπές όταν ήμουν μικρή και είχα ρωτήσει πως γίνεται. Το αγόρι μου όταν πρόκειται για συνταγές με αλλαντικά, τυριά και κρέμα γάλακτος μου λέει ότι στην ουσία "κλέβω" αφού ότι και να φτιάξω θα είναι νόστιμο και δε φαίνεται αν πράγματι είμαι καλή μαγείρισσα.

Υλικά
Κανελόνια που δε χρειάζονται βράσιμο
Αλλαντικά σε φέτες (μπορεί να είναι απλά με φέτες ζαμπόν για τοστ αλλά πιο νόστιμο γίνεται με καπνιστά αλλαντικά όπως καπνιστή μπριζόλα ή και με δύο διαφορετικά αλλαντικά μαζί)
κίτρινο τυρί κομμένο σε φέτες για τοστ (εγώ προτιμώ ένταμ)
κρέμα γάλακτος/γάλα εβαπορέ
προαιρετικά ότι άλλο νομίζεται ότι του πάει και μπορεί να χωρέσει στα κανελόνια, π.χ. λεπτές φέτες πιπεριάς

Πως το μαγειρεύουμε
Όπως είδατε δεν έδωσα αναλογίες γιατί δε χρειάζεται, φτιάχνεται ανάλογα με την ποσότητα που θέλετε.
Αν π.χ. θέλουμε να μαγειρέψουμε 20 κανελόνια τότε χρειαζόμαστε 10 φέτες αλλαντικά σε φέτες και 10 τυριά σε φέτες (αν χρησιμοποιούμε 2 διαφορετικά αλλαντικά τότε να είναι πιο λεπτές οι φέτες και θέλουμε 10 από το καθένα). Κόβουμε τις φέτες των αλλαντικών και των τυριών στη μέση, παίρνουμε τη μισή φέτα αλλαντικού τη βάζουμε πάνω στη μισή φέτα τυριού (αν έχουμε και άλλο υλικό όπως πιπεριά το βάζουμε πάνω στο αλλαντικό), τις λυγίζουμε μαζί σα σωλήνα έτσι ώστε να χωράνε στο κανελόνι και τα σπρώχνουμε μέσα. Στρώνουμε τα κανελόνια σε βουτυρωμένο πυρέξ και περιχύνουμε με κρέμα γάλακτος. Σκοπός είναι να καλύψουμε τα κανελόνια με κάτι υγρό για να μαγειρευτούν μέσα στο φούρνο. Επειδή αν χρησιμοποιήσουμε μόνο κρέμα γάλακτος κοστίζει πολύ προσθέτουμε και γάλα εβαπορέ ή μπορούμε να το φτιάξουμε μόνο με εβαπορέ (αναραίωτο). Αλατοπιπερώνουμε αποπάνω και αν θέλουμε ρίχνουμε τριμμένα χονδρά τυριά. Βάζουμε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς στην αρχή καλυμμένο με αλουμινόχαρτο το οποίο βγάζουμε στα 20 λεπτά. Συνολικά χρειάζεται περίπου 45-60 λεπτά ώστε να πιει τα υγρά (ανάλογα με τη θερμοκρασία και το φούρνο). Στο τέλος θα μείνει με μια παχύρευστη σάλτσα.

3 σχόλια :

Δέσποινα είπε...

θα το φτιάξω αύριο είναι η καλύτερη συνταγή για κανελόνια χωρίς κιμά που βρήκα στο δίκτυο και θέλω να σε παρακαλέσω να συνεχίσεις να γράφεις στο μπλογκ σου είναι πολύ ωραίο

Ανώνυμος είπε...

Πολυ καλο!!!Ευχαριστουμε!Το απολαυσαμε οικογενειακως σημερα!Με μια μικρη παραλλαγη:εβαλα πολυχρωμες πιπεριες κομμενες κυβακια αλλα οχι μεσα, απο πανω.Αρχικα γιατι φοβομουν μηπως δεν ψηθουν.Δωσαν χρωμα στο πιατο!!
Αλινα

Ανώνυμος είπε...

To έκανα και έβαλα και κρεμμα γάλακτος και εβαπορέ. Πολυ καλή συνταγή, οικονομική, γρήγορη, εύκολη και εντυπωσιακή

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές